reklama

Rádio_FM spustilo webcast - vysielanie iba na internete

Spolu s uvedením novej programovej štruktúry sa zmien dočkala aj webstránka Rádia_FM. Najvýraznejšou zmenou je, že pribudol webcasting - tri relácie, ktoré si možno vypočuť iba cez internet.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Zlepšovanie internetových služieb štvrtého okruhu Slovenského rozhlasu nemá konca. Po podcastingu, blogu, rubrike Fresh_FM s novou hudbou pribudla ďalšia, medzi slovenskými stanicami ojedinelá služba. Heslo Webcasting_FM je - Deň v Rádiu_FM trvá viac, než 24 hodín.

Internetového vysielania sa dočkala relácia NočnýMix, ktorá v novej štruktúre opustila vysielanie v éteri. Ďalšie dve sú úplnými novinkami - Leporelo od rezidentov bratislavského Subclubu Milosha a Skanka prináša inteligentnú elektroniku a Signall sa zameria na štýl drum'n'bass. Obe sú majú dvojtýždennú periodicitu, NočnýMix je "vysielaný" dvakrát do týždňa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na prehrávanie nie je potrebný žiadny prehrávač, ten je priamo súčasťou webstránky. Potrebné je iba internetové pripojenie s rýchlosťou 128 kbit/s a vyššou. Kvôli autorským právam nie je možné relácie sťahovať ako súbory, pre skúsených však nie je problémom si relácie nahrať, aj keď je to protiprávne.

Výrazné zameranie tohto alternatívneho okruhu na internet je dôsledkom zrušených frekvencií v Žiline, Prešove a Nitre vo februári tohto roku. Rozhlas vtedy tieto priklepol ostatným okruhom, ktoré plánoval posilniť. Dôsledkom toho bol pokles počúvanosti Rádia_FM z 4,5 % na približne dve percentá v poslednom prieskume.

Matej Michlík

Matej Michlík

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Toto je veľmi starý blog. Zoznam autorových rubrík:  Pražské zápiskySúkromnéFotografieOstatnéMédiáMobilyDopravaBratislava & SlovenskoTechnika4x4

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu