reklama

Vytvorte si na webe jedinečnú pohľadnicu!

Asi pred dvoma týždňami som chcel kamarátovi k výročiu poslať originálnu e-pohľadnicu, no po hodine hľadania ma premohla beznádej a nakoniec som mu poslal e-mailom iba obrázok s textom. Dnes som však úplnou náhodou natrafil na stránku, ktorá ponúka približne to, čo som potreboval - kreslenie pohľadníc. Nedá sa do nich síce vložiť obrázok, sú ale oveľa pútavejšie. Príjemcovi sa totiž vaše dielko namaľuje za pár sekúnd priamo pred očami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Obrázok blogu

ArtPad, tak sa editor volá, sa nachádza na internetovej adrese artpad.art.com . Je to Flashová aplikácia, ktorá je veľmi jednoduchá a hoci by ju dokázalo ovládať aj malé dieťa so znalosťou niekoľkých anglických slov, už po pár minútach kreslenia som si ju veľmi obľúbil.

Hneď po natiahnutí stránky (necelých 200 kB) sa spustí animácia náhodne vybraného obrázku z galérie a je animovaná v poradí, v akom bol obrázok vytvorený. Galéria výtvorov sa priebežne dopĺňa kresbami od všetkých, ktorí pri posielaní obrázku na e-mail zaškrtnú políčko (samozrejme, nie každý výtvor je vhodný na zaradenie). V ponuke na ľavej strane potom už stačí len zvoliť "paint your own" a za pár minút už aj vy môžete sledovať postup, ako ste tvorili svoje dielko. K dispozícii máte len tri nástroje, aj tie však bohato postačujú na tvorbu: Štetec, vedro s farbou a písmo. Pre všetky nástroje je ešte nastaviteľná veľkosť (hrúbka) a úroveň priehľadnosti. 44 farieb palety je tiež dostatočných, aj keď je v nej zbytočne veľa príbuzných odtieňov.

PREZENTAČNÝ VÝTVOR

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Počas kreslenia je dostupná aj možnosť vrátiť sa o krok späť, pričom touto funkciou sa môžete dostať až úplne naspäť k prázdnemu plátnu. Počas kreslenia je dostupných aj jedenásť "rámov" pre obrázok, ktoré o niekoľko pixelov zmenšia plochu určenú pre kreslenie. Hotové dielko je nakoniec možné vystaviť vo virtuálnej galérii. Obrazy, ktoré v nej susedia s vašim výtvorom (zvoliť si môžete päť tém), je po kliknutí možné priamo zakúpiť z internetového obchodu Art.com.

Obrázok blogu


ArtPad navyše ponúka k dielam umiestneným v galérii kresieb možnosť ich doplnenia - či už vlastným textom, prikreslením srdiečka a podobne ( VYSKÚŠAŤ ). Zaujímavý je aj 3D tvar nástrojov, ktorý je dobre viditeľný počas kreslenia. Vykresľovanie hotových diel je možné urýchliť či spomaliť bežcom v ľavej časti stránky. Tiež je možné ho úplne pozastaviť alebo presunúť na koniec (začiatok).

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


ArtPad je geniálny práve vďaka tomu, že príjemca vidí postup pri kreslení obrazu, ktorý obdržal. Ak chcete prekvapiť alebo potešiť blízkych niečim originálnym aj vo všedný deň, nemusí to byť skutočná kytica kvetov. Stačí, ak máte aspoň kvapku citu pre výtvarné umenie a aj z iného kontinentu môžete v priebehu pár minút vyčariť úsmev na tvári niekomu, na kom vám záleží.

Matej Michlík

Matej Michlík

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Toto je veľmi starý blog. Zoznam autorových rubrík:  Pražské zápiskySúkromnéFotografieOstatnéMédiáMobilyDopravaBratislava & SlovenskoTechnika4x4

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu