reklama

ciste ruky..

Na strednej som do skoly pravidelne nosievala mydlo.. bolo v triede pri umyvadle a sice sa obcas stalo, ze sa s nim spoluziaci ohadzovali, aj tak som svojich spoluziakov priviedla k tomu, aby si umyvali ruky castejsie..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Ja osobne si ruky umyvam kazdu hodinu uz asi od malicka.. Pre niekoho mozno nepredstavitelne, ale premna uplne normalne.. Neznasam totiz spinave ruky (ale aj nohy) a spina na dlaniach je pre mna najneprijemnejsi pocit aky poznam.. Ked nemam v dosahu mydlo a vodu, mam aspon antibakterialne gely, alebo utierky.. Vzdy ked vystupim z MHD vycistim si ruky gelom a je mi lepsie..

Mozno tieto moje praktiky zavanaju nejakou poruchou, ale nech.. Dnes si citam viac o zmutovanej bakterii, ktora sa v poslednom case objavuje na kazdom kroku.. Znie to desivo, ale aj tak je moj osobny skromny nazor taky, ze tato epidemia mohla vzniknut aj tym, ze ludia umyvanie ruk podcenuju.. A nie len umyvanie ruk, ale aj potravin – ci uz zeleniny, ovocia alebo cohokolvek ineho..

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poznam jedneho cloveka, ktory si bezne kupi ovocie alebo zeleninu a jedine co urobi pred zjedenim je vysuchanie supky nejakou handrou.. Pride mi to velmi zvlastne a uz len pri predstave, ze jem nieco neumyte - ma strasie.. Zrejme tento clovek nie je vinimkou a podobne tak riesia hygienu ovocia/zeleniny aj ini ludia..

A sice teraz to uz asi vsetci vedia aj ja by som poprosila ludi, co si ruky neumyvaju – aby zacali.. Nie len kvoli bakterii E.coli, ale aj kvoli ostatnym chorobam, ktore sa mozu prenasat spinavimi rukami.. Je to dobre pre vas a aj pre ostatnych.. A ja? Ja si idem znova umyt ruky.. Pekny den.. J

Dobromíra Mikičová

Dobromíra Mikičová

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  1x

mam rada: dve bodky, pisanie bez diakritiky, jesen, knihy, ciste ruky, film, stare domy, pochmurne lesy, vlasy v cope, humor, okuliare, lasku, zvuk britskej anglictiny, sny, rodinu, domace kolace, istotu, dazd, srbcinu, bose nohy, bavlnu, mesta, dediny, oblaky, listy, jazdu autom, ticho, varenie, kvety, prijemne hlasy, nemcinu,rozpravky, objatie...o a este aj diskusie.. som jana_eyre.. .) Zoznam autorových rubrík:  sukromneNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu