reklama

Ísť voliť má zmysel

Aj keď sa to mnohokrát nezdá, aj v čase goríl je to tak. Veď aj ten, kto nevolí a nikoho okrem seba (a politikov už vonkoncom nie) tým nepotrestal : )

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Všetci vieme, že naše politické divadlo nehrá svetovú špičku. Zopár klasikov a zopár dobrých hercov hrá po boku nudných, opozeraných, zdiskreditovaných, či hlúpych.. Z niektorých hercov nám je dokonca zle. Keby sa publikum na chvíľu nepozeralo, väčšina hercov by rozobrala a predala celé divadlo. Našťastie, aspoň niektorí z nás sa pozerajú, preto sa divadlo rozkráda pomalšie, cez zadné dvere a potme.

No ak chceme, aby bolo divadlo lepšie, musíme odmeňovať pozitívnu zmenu. Je to ako evolúcia, z každej generácie prežijú tí lepší. Ani evolúcií netrvalo jednu noc, kým vytvorila inteligentné bytosti.Boli to postupné kroky, a preto ani zmena z nášho divadla na Broadway nenastane za noc. No čím viac budeme podporovať svojím hlasom pozitívnu zmenu, tým viac bude divadlo vyzerať tak, ako chceme. Netvrdím, že treba voliť iba nové strany, jednoducho si nájdite herca prípadne skupinu hercov ktorí hrali v poslednom období najlepšie a dajte im svoj hlas. Neúčasťou na voľbách hercov nepotrestáte, niektorým to práve vyhovuje, a navyše, evolučná zmena bude pomalšia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na každej politickej strane sa bez väčšej námahy dá nájsť zopár dobrých dôvodov, prečo ju naozaj nevoliť. Dôležité je vybrať si stranu, ktorá hrala podľa Vás najlepšie a dať jej svoj hlas. Inak sa nikam neposunieme a z celého divadla nám môže byť čím ďalej tým viac zle, pretože ho môže ovládnuť publikum, ktoré má iný vkus. V horšom prípade po čase zistíme, že z divadla chýba polovica.

Veď aj ten ,kto nevolí, volí, svoj hlas dáva zvyšku publika, ktoré môže mať úplne iný vkus.

Tomáš Mikluščak

Tomáš Mikluščak

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám 33 rokov, manželku a dve malé dcérky. Bol som programátor, učiteľ v ZŠ, výskumník na Elektrotechnickej fakulte Žilinskej Univerzity. Momentálne som projektový manažér, ktorého tajný sen je sa jedného dňa znova vrátiť na univerzitu. Vo voľbách do parlamentu 2020 som na kandidátke Progresívne Slovensko – SPOLU z miesta č. 98. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu