reklama

Problémy? Odstránime! Tých, čo o nich hovoria....

Pred necelým troma mesiacmi verejne povedali o problémoch v súkromnom resocializačnom zariadení, kde štát posiela súdnym rozhodnutím deti aj štátne peniaze a neprešlo ani štvrťroka a sú odstránené. Bohužiaľ, nie tie problémy...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

...ale psychologičky z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré na ne upozorňovali...!!!

Na začiatku tam pritom ústredie samo poslalo kontrolu, potom, čo bolo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny upozornené rodičmi jedného z detí, že majú podozrenie na sexuálne zneužívanie svojej dcéry. Keď však vyslaná psychologička tamojšie pomery preskúmala a zistila, že toto zariadenie je naozaj zlým prostredím pre zverené deti a funguje v rozpore so zmluvou so štátom, nastúpila na ňu nadriadená z ministerstva a začala ju presviedčať, že to, čo zistila, vlastne nezistila a správu z kontroly jej doškrtala. „Kolegyňa bojovala, aby v správe zostalo to, čo tam má zostať, no to sa jej nepodarilo. Videla som emaily, ktoré obsahovali podrobnejšie inštrukcie, ako upraviť správu z kontroly. Potom zistila, že tieto emaily jej v pracovnom počítači zmizli, celé konverzácie. Správa bola pozmenená na pokyn jej nadriadených,“ opísala to, čo sa s výsledkami kontroly nakoniec udialo aj ďalšia z psychologičiek.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tým to navyše neskončilo. To totiž bol len prvý polčas, pričom do toho druhého po prestávke vybehla štátna moc pripravená zápas rýchlo ukončiť a dorazila to dvoma gólmi. Do vlastnej bránky. Zariadenie, ktoré je „zlým prostredím pre zverené deti“ totiž napriek odporúčaniam komisie odborníkov nezrušila, za to pracovné miesta psychologičiek, ktoré na ne upozornili, áno.

OK, vyhrali. Ale nad kým? Nad zneužívanými deťmi v zariadení, ktoré tam nedobrovoľne prostredníctvom súdu posiela štát? Je toto však to prečo si štátne orgány, ktoré ich majú chrániť, platíme? Alebo je existencia zariadenia, ktoré bolo úplnou zhodou náhod spájané s najväčšou vládnou stranou už pred ôsmymi rokmi, keďže jeho zakladateľka bola za čias prvej vlády súčasného premiéra zamestnankyňou jeho úradu, dôležitejšie ako nejaké deti s drogovými problémami?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tieto otázky zostávajú len rečníckymi, jediná vec, s ktorou sa spomínané orgány ponáhľali do médií bolo totiž vyhlásenie, že organizačná zmena, ktorá stála psychologičky prácu, „bola vykonaná v súlade so zákonom a riadne prerokovaná so samotnými zamestnancami.“ Dokonca s iniciatívnym dodatkom, že veria, že to psychologičky samé potvrdia. Tento krok už ale človeka nabudí na viac ako len ďalší rečnícky otáznik – prečo tak silné slová štátneho orgánu, keď vedia, že nie sú pravdivé. Ani s jednou z vyhodených žien totiž nikto podľa ich slov žiadne „riadne rokovania“ neviedol. „Čo mám potvrdiť? Nejaké klamstvá? Keď som v tom marazme našla odvahu povedať nejaké veci a za to letím z práce? Nemám čo viac povedať,“ hovorí jasne jedna z nich. Otázky sa teda len množia – ak totiž súčasní mocní nedokážu povedať pravdu v tomto prípade, ktorý je na najväčšiu vládnu stranu napojený podľa všetkého len drobnou nitkou, naozaj máme veriť všetkým tým zázračnou formulkou, že „skutok sa nestal“ ukončeným vyšetrovaniam daňových podvodov podnikateľov, s ktorými ich spájajú nájomné, kúpno-predajné a iné zmluvy?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V týchto dňoch prišla len jediná odpoveď – zabezpečiť, aby bolo aspoň menej novinárov, ktorí budú podobné otázky klásť. Novozvolený riaditeľ verejnoprávnej televízie a rozhlasu už totiž túto službu úspešne poskytol prvému trojnásobnému premiérovi Slovenska, a to v časoch, keď sa z našej krajiny stala „čierna diera Európy“. Predseda Mosta-Híd, ktorému sa práve preto nepáčil, sa vôbec neskrýva s tým, že si to uvedomuje. Svojsky sa totiž utešuje tvrdením: Hovorí sa, že z bývalých najlepších zlodejov boli najlepší strážcovia objektov...“

Mne však po tomto všetkom napadá opäť len ďalšia otázka – a čo z bývalých klamárov...? Žeby Bugárovi kandidáti na nových šéfov spravodajstva?

Miroslav Mikolášik

Miroslav Mikolášik

Bloger 
  • Počet článkov:  109
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Manžel, otec štyroch detí. Tiež poslanec Európskeho parlamentu za KDH (www.kdh.sk), predseda skupiny pre bioetiku a ľudskú dôstojnosť v jeho najväčšej frakcii Európskej ľudovej strane, bývalý veľvyslanec Slovenska v Kanade, prezident občianskeho združenia DONUM VITAE. Zoznam autorových rubrík:  RodinaĽudský životPolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu