reklama

Moje pracovné leto

Školský rok sa mi podarilo ukončiť skôr. Skúšky sa mi vydarili, aj keď možno nie až tak ako som si predstavoval. Ale ako moja teta hovorí: "Hlavne, že sme zdraví!". Hľadal som si prácu. Niečo na leto. Nechcel som sa len tak flákať ako po ostatné roky. Možno som spravil chybu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Posielal som viacero životopisov. Bol na viacero konkurzoch. Niekde ma chceli, inde zase nie. Niekde ponúkli viac, inde menej. Niekde bola robota horšia, inde lákavejšia.

Vybral som si. Miesto ako predajca jedného z mobilných operátorov. Konkretizovať radšej nebudem, pretože aj či chceme a či nie, spoločnosť je polarizovaná... A to aj vďaka farbe operátora. Začal som začiatkom júla. Pomaly sa tento mesiac chýli ku koncu a ja začínam bilancovať. Čo mi práca počas prázdnin dala a čo vzala.

Práca, teda aspoň to prvotné čo som od nej očakával, teda že sa nebudem len tak flákať, mi dala. Vypĺňa zrazu celý môj deň. Ráno vstávam so slovami: "Bože, ešte aspoň hodinku. Keby...". Na pracovisku strávim denne asi 10 hodín. Z toho 9 hodín máme predajňu otvorenú pre zákazníkov. Ostatný čas sa využíva na prípravu, čistenie a také ostatnosti okolo...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Predajňu máme v jednej dosť frekventovanej časti Žiliny. Doobeda je celkom fajn. Ľudia chodia v pravidelných zhlukoch. To máte tak, keď má niečo zlé prísť, tak to príde všetko a naraz. Rovnakí sú aj ľudia. Najprv nikto, potom zrazu všetci. Niekedy máme naozaj pocit, že tých zákazníkov vozia autobusy v nejakých zvláštnych intervaloch. Poobede je to však horšie. Leto je síce krásne, tento rok počasie naozaj uhorkovej sezóne praje, ale... Keď začne slniečko pripekať na tie výkladné sklá... Jednoducho sklenníkový efekt predajne to istí. Klimatizácia nepomáha. Aj pretože je predajňa veľká a máme tam len jednu klimatizačnú jednotku. Sauna zadarmo. Ešte kebyže tam máme malé jazierko, tak aj parná kúpeľ by bola. Ale nemáme a tak sme varení - pečení aj bez toho.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Práca mi dala skúsenosti. Komunikácia s ľudmi v mojom prípade pokročila dopredu. Naučil som sa byť trochu viac trpezlivý (stále čakám na tie ruže, ale akosi mi ich nikto nenosí). Pomohla mi spoznať nových ľudí, super kolektív, s ktorým je zábava.

A čo mi vzala? Môj dávny stereotyp a nahradila ho novým, moju relatívnu slobodu, moje prázdniny, môj osobný kontakt s priateľmi a rodinou. Práca sa mi stala hedlajnom dňa. Od rána až do večera (ešteže v noci máme zatvorené).

Čo som sa naučil, alebo čím som sa poučil? Už teraz viem, že budúci rok to bude iné. Prázdniny si užijem... S rodinou... S priatelmi...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

...a hlavne bez práce!

Peter J. Mikula

Peter J. Mikula

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Má rád, keď vstane a vidí, že vonku bude krásny deň, vôňu kakaa a chuť čerstvého pečiva s pravým maslom a jahodovým džemom

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu