reklama

Najlepšie filmové dvojice

Keď sme na to dvaja, hneď to lepšie klape. Jeden hrdina prosto niekedy na všetko sám nestačí a toto pravidlo platí o akčne ladených kriminálnych snímkoch s Hollywoodskej produkcie o to viac. Ale so správnou dvojkou neprichádza len hra na hrdinov či zbesilá akcia, ale neraz aj poriadna kopa dobrej zábavy...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

 I5 Star Wars 3  

Obrázok blogu

Majster Jedi Ewan McGregor sa do svojej filmovej úlohy vžil natoľko, že nedokázal tak celkom ukontrolovať výbušnú povahu svojho strapatého žiaka Haydena Christensena a títo dvaja týpci si to na striebornom plátne rozdali skutočne horúco.

I4 Saigon  

Obrázok blogu

Vietnamský konflikt je v plnom prúde a americká armáda vysiela detektíva Willema Defoa spoločne s partnerom, aby našli toho, kto svojským spôsobom rieši svoje účty s miestnymi kurvami.

I3 Čierny dážď.  

Obrázok blogu

Pod taktovkou majstra kalibru Ridleyho Scota sa Michael Douglas vyberie do Japonska, aby čoby nezmieriteľný policajt našiel v tejto krajine vhodného parťáka na splnenie svojich cieľov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

I2 Training Day  

Obrázok blogu

Oscarom ostrieľaný Denzel Washington, je policajtom na hrane zákona. Spoločne so začínajúcim policajtom Ethanom Hawkom budú musieť čeliť hre na život a na smrť.

I1 Kobra (11)  

Obrázok blogu

Tento nemecký seriál netreba našim televíznym divákom nijako zvlášť predstavovať a v tomto rebríčku je skôr výnimkou – konkurencia však bola ťažká napr. Prison Break, Komisár Rex alebo Herkules... Ostrý turecký krpec Erdogan Atalay ale vyhráva na celej čiare. Dôvod? Parťákov strieda častejšie ako ja ponožky.

I0 Zelenáč  

Obrázok blogu

Zakrvavený samotár Clint Eastwood a jeho snaživý parťák Charlie Sheen – netradičná dvojica, netradičná akcia, treba vidieť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

9 Vychádzajúce slnko  

Obrázok blogu

Nesmrteľný sympaťák Sean Connery ako expert na Japonsko rieši vraždu medzinárodných rozmerov. Na pomoc mu príde mladučký Wesley Snipes, ktorý sa pri hereckom majstrovi bude musieť poriadne obracať.

8 Križovatka smrti  

Obrázok blogu

Čínskemu ministrovi unesú v Los Angeles dcéru, a tak na pomoc prichádza všestranný detektív Jackie Chan. Spoločne s miestnym parťákom Chrisom Tuckerom, sa postarajú o ideálne namiešaný mix akcie a humoru.

7 Sedem  

Obrázok blogu

Nie je len číslom poradia, ale aj názov poriadne temného thrilleru, v ktorom aj taká silná dvojica v zložení Freeman a Pitt má obrovské problémy dohrať túto zvrátenú hru do konca...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6 Skala  

Obrázok blogu

Starý pán Sean Connery proste vedie. Ako prefíkaný väzeň pomáha dostať sa elitnej jednotke do nedobytného Alcatrazu, ktorý je v rukách šialenej skupiny vojakov. Spoločne s expertom FBI Nicolasom Cageom predvedú súhru, ktorá sa len tak často nevidí.

5 Noční dravci  

Obrázok blogu

Rutger Hauer v úlohe záporáka, ktorá tomuto hercovi sadne ako uliata. Na druhej strane proti nemu stoja členovia elitného komanda, ktorých hrajú najväčší black and white sympaťáci 80 – tkovej doby Sylvester Stallone a Billy Dee Williams.

4 Červená horúčava  

Obrázok blogu

Jim Belushi ako policajt v rodnom Chicagu pátra za pomoci sovietského kapitána milície Arnolda Schwarzeneggra po stopách gruzínskej mafie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3 Tango a Cash  

Obrázok blogu

Nadupaná, priam disco-akčno-kriminálna komédia, ako ukážkovo vystrihnutá z doby svojho vzniku. V nej sa stretávajú elegán Stallone s drsňákom Russellom a spoja sily v boji s ukrutne mstivou narkomafiou.

2 Leví Kráľ  

Obrázok blogu

Striebornú priečku obsadzuje prekvapujúco dvojica animovaných kamošov. Nie, nie je to Shrek a oslík, či Asterix a Obelix... sú to dvaja najväčší pohoďáci pod tým najpálivejšim slnkom – Timon a Pumba.

1 Smrtonosná zbraň  

Obrázok blogu

Pravdepodobne najlepší mix akcie a humoru, v ktorom sa stretáva pojašený policajt Mel Gibson s parťákom, vzorným oteckom Dannym Gloverom, ktorý sa snáď v prípadnej piatej časti dočká zaslúženého dôchodku. Ešte pripomeniem že pre oboch spomenutých pánov ide o životné úlohy.

Tak toto je môj výber. Čo na to hovoríte vy a aký by bol ten váš?

Milan Banáš

Milan Banáš

Bloger 
  • Počet článkov:  129
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ak chceš vedieť aký som - spoznaj ma. Ak chceš vedieť ako píšem - čítaj ma :) Čo viac dodať? Som začínajúci autor z Liptovského Mikuláša. Zoznam autorových rubrík:  Liptovský MikulášÚvahaThe GameFilmyHokejVyjednávačZáhadyLegendyPoviedkaSpektrumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu