reklama

Rozchod alebo dve strany rovnakej mince.

Zmierenie s rozchodom je veľmi bolestivá skúsenosť. Každý jeden z nás si tým v živote prešiel alebo ešte len prejde, záleží však na tom, ako sme to schopní zvládať. No a čo môže viesť k tomu, aby sa jedno krásne obdobie života dokázalo razom zmeniť na splnenú nočnú moru?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (59)

Ten kto raz miloval a sklamal sa, veľmi dobre pozná, aké je to mať zlomené srdce a všetko s tým spojené. Raz milujeme tajne, potom naša láska nie je naplnená alebo sa nechávame klamať samými sebou. Také lásky a sklamania patria odjakživa k mladosti.

Časom prídu prvé vzťahy a všetko je vážnejšie. Každý rozchod bolí, aj ten čo sa zmelie rovnako rýchlo ako novopečený vzťah.

Oveľa horšie je to ale pri dlhšom vzťahu, kde sa vytvorí medzi partnermi akýsi silný návyk. Ani takéto vzťahy však nie sú skalopevné – časom sa môže jeden partner druhému zunovať, môžu si prestať rozumieť alebo v horšom prípade – jeden z nich zaklame, podvedie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Najväčšie komplikácie samozrejme sprevádza krach manželstva – rozvod. Nepríjemnosti s tým spojené, je snáď zbytočné podrobnejšie rozoberať.

Niektoré manželstvá, však stroskotajú až príliš predčasne. Možno je to spôsobené aj dobou, v ktorej žijeme. Ľudia sa berú v čoraz pokročilejšom veku.

Niekedy však ani rozvod nemusí byť natoľko nepríjemný, keďže čoraz častejšie býva zvykom, že manželia spolu už dávno nežijú, keď príde k rozvodu ich zväzku.

Čo je však na rozchodoch najhoršie, je následná bolesť.

Niektorí ľudia však bolesť z rozchodu znášajú veľmi ťažko. Najčastejšie ide o mladých ľudí, predčasne sklamaných láskou, ale aj o tých starších, ktorí po dlhoročnom manželstve začnú s trpkosťou spomínať na krásne prežité spoločné roky, plné lásky a spoločnej dôvery.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľudia sa rozchádzajú z tých najrozličnejších dôvodov. Na niektoré musia prísť spoločne, niektoré sú však jednostranné a tie bolia najviac – postupná ignorácia, keď vás partner zo dňa na deň len tak odhodí, keď sa vás preje. Alebo klamstvá zo strachu či sklon k podvádzaniu, k prílišnému užívaniu si života a zabúdaniu na zaužívané zvyky ale hlavne na city.

Dôvod rozchodu hrá určite najdôležitejšiu rolu v tom, ako zvládať bolesť, na ktorú žiaľ neexistuje žiadny účinný liek. Sú takí, ktorým trvá návrat do bežného života skutočne krátke obdobie, no existujú ľudia, ktorí dokázali milovať tak veľmi, že sa z rozchodu či rozvodu nikdy nedokážu celkom spamätať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jedno je však isté. Bolesť zo straty milovaného človeka patrí k tým najväčším, ktoré môžu človeka v jeho krátkej púti životom postretnúť. Neubližuje len psychike, často má nepriaznivé účinky aj na fyzickú kondíciu človeka.

A ako ste vy znášali rozchod? Čo by ste poradili ostatným, či mladým alebo tým starším?


Milan Banáš

Milan Banáš

Bloger 
  • Počet článkov:  129
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ak chceš vedieť aký som - spoznaj ma. Ak chceš vedieť ako píšem - čítaj ma :) Čo viac dodať? Som začínajúci autor z Liptovského Mikuláša. Zoznam autorových rubrík:  Liptovský MikulášÚvahaThe GameFilmyHokejVyjednávačZáhadyLegendyPoviedkaSpektrumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu