reklama

Chceli sme demokraciu. Vieme s ňou vôbec ale narábať???

26 rokov uplynulo odo dňa, kedy sme si vybojovali právo voliť medzi viacerými politickými stranami. Získali sme slobodu voľného pohybu, odstraňovali sa ostnaté drôty na hraniciach..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Ako sme ich využili? Opakovane sa mi potvrdzuje, že takmer 50% obyvateľstva, ktorá je oprávnená voliť si stále neuvedomuje, čo získala. Toľko je totiž tých, čo voliť nechodia.

Právo slobodne sa rozhodovať a demokraticky voliť je ako taká zlatá tehla. Dostali sme ju, ale nevieme čo s ňou. Niektorí s ňou pribíjajú klince, lebo na nič múdrejšie neprišli. Niektorí ju predali a peniaze investovali, a niektorí na ňu dokonca nadávajú, lebo z nej musia utierať prach a prekladať ju z miesta na miesto. A sťažujú sa, aká je ta tehla ťažká.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nadávame na politikov, ako keby si na tie svoje stoličky len tak sadli. Veď tam sme ich usadili my, vážení. V krčmách hovoríme ONI, POLITICI...a my OBČANIA. Namiesto toho, aby sme sa aktívne zapojili do zmeny v spoločnosti, vyhovárame sa na nich.

Každý deň nájdem v novinách článok, čo zlé tí politici napáchali, čo v parlamente poschvaľovali a hádžeme na nich vinu za všetko zlé, čo sa na Slovensku a v Európe deje. Ale veď to MY sme ich tam usadili! Tak kedy si už konečne uvedomíme, že to nie sú žiadni nadľudia a začneme im konkurovať. A kandidovať. A ak už to nie, prečo si nečítame volebné programy a podľa nich ich tam volíme. Stačia nám krásne gestá, teatrálne vystúpenia, prípadne pivo zadarmo. A potom sa čudujeme, že tam máme komediantov? To, kto sedí v NRSR, VUC alebo Mestskom zastupiteľstve je náš obraz, nič viac, nič menej. Ale zmeniť to môžeme. Len nie nadávaním v krčme, alebo písaním statusov na sociálnej sieti. Vo voľbách.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za pár mesiacov máme takúto možnosť opäť. Budeme ju ignorovať? Tú zlatú tehlu..? Utrieme z nej prach, alebo pôjdeme v ten deň na fušku a použijeme ju ako kladivo? Záleží to na každom z nás. Každý nech si potom , 6 marca, deň po voľbách, odpovie, či urobil dobre, ak neprišiel. Ďalšie 4 roky budú sedieť v parlamente ľudia, ktorých tam zvolia tí, ktorí voliť prídu. A zas to bude obraz nás všetkých.

Tak nám želám všetkým, aby sme si tú demokraciu, ktorú tu od 17. Novembra 1989 máme, uctili a volili s rozumom. Nikto nič lepšie ako demokraciu totiž nevymyslel... 

Miroslav Ivan

Miroslav Ivan

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sme to MY, kto rozhoduje a kým nebudeme MY všetci politikmi so záujmom o verejné veci, nič v našej krajine sa nezmení.Občan tejto krajiny, ktorý chce prispieť k zlepšeniu života svojich detí a ďalších generácií na Slovensku. Poslanec NRSR za stranu SaS a tímlíder pre Dopravu a Stavebníctvo. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu