reklama

Sloboda rozhodovania a zodpovednosť

Vážení nezaočkovaní (bez irónie), my sa tešíme z vynálezu kolesa, z letov na orbit, tešíme sa z technických vychytávok v mobile.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Akceptujeme technický pokrok, pozeráme sa dopredu. Vynašli sme penicilín, využívame robotiku. Nebuďte ako guľa na nohe. Lebo vás musíme nechať za chrbtom. My chceme ísť ďalej.

Postihla nás pandémia nevídaných rozmerov a chceme žiť ako pred ňou aj za cenu istých ústupkov. Svet už nikdy nebude ako býval včera. Ani nás netešia mnohé obmedzenia, ale rozumieme nastúpenej ceste.

Nikto vás nenúti k očkovaniu. Načo bojujete a búrite sa. Žite si svoje životy a nás nechajte tiež. Nikto vám nevyčíta vaše rozhodnutie, načo teda neustále protestujete a hejtujete celý verejný priestor.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Naše cesty sa zrejme musia rozdeliť. My si budeme žiť po svojom a vy si žite tiež. Máte požadovanú slobodu rozhodovania a vy ste sa rozhodli. Preberáte za seba zodpovednosť, ako sme to urobili my.

Delíte svet na dve skupiny. Nechcete sa pripojiť k celosvetovému väčšinovému konsenzu. Nemusíte. Ani tomu kolesu spočiatku všetci neverili, ani tomu zázračnému penicilínu.

Verím, že ste svojprávni a nenechávate sa ovplyvňovať zúfalými politikmi, alebo že to nerobíte naprotiveň tejto vláde. Lebo príde druhá a bude pokračovať v tom, čo sa vám nepáči. Verím, že sa rozhodujete z vlastného presvedčenia a rozumu, ako sa z vlastného presvedčenia a rozumu rozhodli zaočkovaní. Máte svoje slobodné rozhodnutie a zodpovednosť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nemusíte používať koleso, ani užívať po opici ibalgin, nemusíte používať dotykový displej. My budeme využívať progres. Aj vakcíny proti koronavírusom, ktoré sa mimochodom vyvíjajú už zopár rokov.

Môžete sa rozhodnúť sami. Keby sme žili v komunistickej alebo fašistickej diktatúre, museli by ste sa očkovať. Tieto zriadenia to tak robili. Aj v demokracii je očkovanie v štátnom záujme, ale teraz máte výsadu, že to nemusíte urobiť.

Netrápte seba ani druhých svojimi statusmi či protestmi. Zbytočne hejtujete priestor. Nikto za vami neprišiel a nepovedal vám, že sa musíte zaočkovať. Nemusíte sa očkovať. Je to na vás. Každý ponesieme svoju zodpovednosť.

Miroslav Makyta

Miroslav Makyta

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  250
  •  | 
  • Páči sa:  744x

Hľadám svoj priestor a našiel som ho. Zoznam autorových rubrík:  Film a literatúraRecenzieTvorbaMiesto pre životSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu