reklama

Ako som porazil koronu

Jarný vetrík sa vplietol do hrivy a účes zmenil charakter. „Časy jsou zlé, Kamile.“ napadla mi obľúbená replika obľúbeného herca z obľúbeného filmu, keď som videl ten rad.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vlnil sa ako had a rozostupy ho ešte zväčšovali. Žijeme ťažké časy. Korona sa rozliezla do našich obydlí a duší. Učíme sa s ňou žiť. Nie je to jednoduché. Niekde vo vnútri však cítim, že tu bude už vždy...

Aj ja som nakazení. Dostala sa mi pod kožu, vryla sa do môjho vnútra, čo by som aj zvládol, ale ten sajrajt sa mi dostal aj do duše. Nahlodáva ma. Cítim jej zubiská, tá bolesť je až fyzická.

Vyšiel prvý. Mám pred sebou ešte dlhú cestu. Skúsenosť mi nahovára, že musím byť trpezlivý. Cieľavedome sa dostanem k vytúženému koncu. Azda aj v práci to dobre dopadne a prídu zákazky. Lebo vykrvácame...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyšiel druhý. Keď ma prepadla tá hnusoba, ako sa vyjadril jeden, v človeku sa niečo zlomí. Odrazu si uvedomí, že je tvor krehký a zraniteľný. A najhoršia je predstava, že môžeš nakaziť mnohých iných.

Vyšiel tretí, po pár minútach štvrtý. Ale veď mám v sebe dosť síl. Nemôžem sa opúšťať, ani sa poddať. Musím byť optimistický a dobre naladený. V celom mojom živote mi to pomáhalo. Musím uveriť, že čas pracuje pre mňa. Napokon budeme mať aj vakcínu a všetko sa v dobré obráti.

Áno, treba nájsť tú silu v sebe. Človek je tvor nezlomný, keď si verí. A ja si verím. Som silný a koronu porazím. Cítim, že to príde. Už sa to blíži.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vyšiel piaty a mne sa rozbúchalo srdce. Bije ako zvon, silný, nezlomný, bije už veky a bude biť. Korona ma nezlomí! Porazil som ju! Ľudská vôľa je silnejšia, než všetko ostatné! Vivat!

Zhlboka som sa nadýchol a odhodlane vstúpil do kaderníckeho salónu...

Miroslav Makyta

Miroslav Makyta

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  250
  •  | 
  • Páči sa:  744x

Hľadám svoj priestor a našiel som ho. Zoznam autorových rubrík:  Film a literatúraRecenzieTvorbaMiesto pre životSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu