Hm, co tak "glazovane hrusky s gorgonzolou v parmskej sunke? Super predkrm alebo lahka vecera alebo dobry doplnok k vinu...
Potrebujeme:
male hrusky, tvrdsie, osupane a nakrajane na klinky (snad nemusim pisat ze ocistene od jadrincov)
gorgonzola alebo dobre vyzreta niva
rukola
trochu masla a dobreho olivoveho oleja, trchu dobreho octa, ja davam balsamico, trosicku brandy a tak 4 lyzicke dijonskej alebo hrubozrnnej horcice.
Schvalne neuvadzam mnozstvo, lebo je potrebne to prisposobit poctu hruskovych klinkov... je to skutocne velmi jednoduche.
Na rozohriatej panvici s olejom prehrejeme hrusky, pridame maslo, ocot a brandy a nechame bublat pokial sa hrusky neobalia sirupom. Opatrne vmiesame horcicu a este par sekund opatrne miesame.
Na platok parmskej sunky polozime hrusku, trochu syra a par listkov rukoly, zrolujeme, poukladame na tacku, zafoliujeme a pred podavanim vychladime.
Podavame s pecivom alebo bez ale hlavne s dobrym vinkom, ja preferujem cervene... :D
Po prvy krat som to skusal na Silvestra a budem to opakovat...:)

Dobru chut!