Pokusny Cheesecake

Dobry den, skusim sa teda podelit s receptom aj ja a ako prvy pokus Vam ponuknem recept na cheesecake, tzv. ciskejk alebo tvarohovy kolac. Je to popularny dezert, ktory asi kazdy pozna, existuje tisic variacii, peceny i nepeceny a ako invazivna kridlatka japonska zaplavuje nase kaviarne, restauracie a cukrarne, neda sa nom nic moc pokazit a chuti skoro kazdemu. Tato moja varianta chuti kazdej mojej navsteve a snad bude aj Vam :)).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Budeme potrebovat:

  • 100–150 g maslovych susienok, bebe keksov alebo podobne

  • 60 g zmaknuteho masla

  • 250 g makkeho tvarohu

  • 300 g bielej cokolady

  • 285 ml slahacky

  • 250 g mascarpone

 

Obrázok blogu

1. najlepsie rukou rozmrvime susienky na jemnu drt, cim jemnejsia tym lepsia. Vykaslite sa na rady ako su drvenie susienok valcekom v sacku - skor ci neskor sa sacok pretrhne a susienky budu po celej kuchyni. Mixer je spolahlivy ale musi sa umyvat.. :)) takze poctiva rucna praca...:). Do rozmrvenych susienok zapracujeme zmaknute maslo, staci izbovej teploty. Teplom ruk ziska tu pravu makkost a po chvili vytvorime masu, ktora sa spoji a zacne lepit.

Obrázok blogu

 2. je cas vykydnut masu do tortovej formy a prstami ju roztiahnut po celom dne a snazit sa aj o akysi okraj. Neprepadajte panike, ude sa zdat ze je toho malo a ze to nejde, ale obrnte sa trpezlivostou a pomaly pracujte. Uvidite pokryje to cele dno a este aj na okraj zvysi :)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

3. Cas na krem, takze tvaroh, slahacku, mascarpone vymiesame metlickou do hladka. Vo vacsom hrnci nechme zovriet vodu a dame do neho mensi hrniec alebo misku, do ktorej nalameme bielu cokoladu. Skoro si to netreba vsimat, pokial mozno nechat tavit, nemiesat, nesmie sa tam dosta voda, nieje potrebne maslo, len trpezlivo cakat. Prilisna dychtivost v miesani alebo pridavanie mlieka, masla, smotany by mohla cokoladu "zrazit". Ked sa cokolada ciastocne roztopi, zlahka premiesame vydlickou a pockame kym sa rozpustia aj posledne kusky... Odstavime a zaliesame do kremu, pozor na pokozke horuca cokolada pekelne pali :)). Keby sa nahodou cokolada nerozpustila poriadne a tak nejak zrazila, i tak sa da zamiesat do kremu, na chuti sa to neodrazi ale celkova spokojnot s vytvorom bude mensia a krem nebude tak hladky... :)

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

4. Nalejeme slavnostne na korpus a pokladieme ovocim. Krem je pomerne sladky, tak dporucujem ovocie kyslejsie. Osvedcili sa maliny, ale sli by aj jahody, cernice, ribezle... co ma kto rad. Mozna je aj varianta s mliecnou cokoladou alebo horkou, v kazdom pripade sa po nom zaprasi... Treba len strcit minimalne na 3 hodiny do chladnicky, najlepsie cez noc... Dobru chut :)

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Miroslav Pijak

Miroslav Pijak

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zivot je prilis kratky na to, aby sme si mohli dovolit nieco nevyskusat. Zoznam autorových rubrík:  Prirodna...Kuchynska....SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu