Budeme potrebovat:
100–150 g maslovych susienok, bebe keksov alebo podobne
60 g zmaknuteho masla
250 g makkeho tvarohu
300 g bielej cokolady
285 ml slahacky
250 g mascarpone

1. najlepsie rukou rozmrvime susienky na jemnu drt, cim jemnejsia tym lepsia. Vykaslite sa na rady ako su drvenie susienok valcekom v sacku - skor ci neskor sa sacok pretrhne a susienky budu po celej kuchyni. Mixer je spolahlivy ale musi sa umyvat.. :)) takze poctiva rucna praca...:). Do rozmrvenych susienok zapracujeme zmaknute maslo, staci izbovej teploty. Teplom ruk ziska tu pravu makkost a po chvili vytvorime masu, ktora sa spoji a zacne lepit.

2. je cas vykydnut masu do tortovej formy a prstami ju roztiahnut po celom dne a snazit sa aj o akysi okraj. Neprepadajte panike, ude sa zdat ze je toho malo a ze to nejde, ale obrnte sa trpezlivostou a pomaly pracujte. Uvidite pokryje to cele dno a este aj na okraj zvysi :)

3. Cas na krem, takze tvaroh, slahacku, mascarpone vymiesame metlickou do hladka. Vo vacsom hrnci nechme zovriet vodu a dame do neho mensi hrniec alebo misku, do ktorej nalameme bielu cokoladu. Skoro si to netreba vsimat, pokial mozno nechat tavit, nemiesat, nesmie sa tam dosta voda, nieje potrebne maslo, len trpezlivo cakat. Prilisna dychtivost v miesani alebo pridavanie mlieka, masla, smotany by mohla cokoladu "zrazit". Ked sa cokolada ciastocne roztopi, zlahka premiesame vydlickou a pockame kym sa rozpustia aj posledne kusky... Odstavime a zaliesame do kremu, pozor na pokozke horuca cokolada pekelne pali :)). Keby sa nahodou cokolada nerozpustila poriadne a tak nejak zrazila, i tak sa da zamiesat do kremu, na chuti sa to neodrazi ale celkova spokojnot s vytvorom bude mensia a krem nebude tak hladky... :)



4. Nalejeme slavnostne na korpus a pokladieme ovocim. Krem je pomerne sladky, tak dporucujem ovocie kyslejsie. Osvedcili sa maliny, ale sli by aj jahody, cernice, ribezle... co ma kto rad. Mozna je aj varianta s mliecnou cokoladou alebo horkou, v kazdom pripade sa po nom zaprasi... Treba len strcit minimalne na 3 hodiny do chladnicky, najlepsie cez noc... Dobru chut :)


