Rychly obed - vinna klobasa na ciernom pive

Hm, vinna klobasa je nieco co na prvy pohlad mozno moc chuti do jedla nevzbudi. Vlastne ani neviem, ci je to dostat na Slovensku, ja som to po prvy krat ochutnal az v Cechach. Som rad, ze ma jej vzhlad za surova neodradil, lebo je to chutny pokrm, ktory je mozne upravovat na rozne sposoby. Ja ponukam jeden z nich, myslim ze sa na februar hodi, nieje to tazke, samotna priprava je rychla a vysledok je chutny a zahreje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)
Obrázok blogu

Naco kecy, je to naozaj jednoduche, tak rychlo do toho. Potrebujeme:

- vinnu klobasu, cca 1 kg

Obrázok blogu

- 2 cibule nakrajane na kolieska a cesnak podla chuti

- plechovku lupanych paradajok a malu plechovku paradajkoveho pretlaku

- asi 200 ml cierneho piva a sol a korenie

Obrázok blogu

cely recept sa da vylepsit podla chuti, do omacky si kazdy moze pridat co ma rad, rimsky kmin, chilli, bylinky, udenu slaninu. Ja dnes ale urobim len zakladny recept. Paradajkam zvyrazni chut stipka cukru.

Z vinnej klobasy urobime male slimaciky, ktore spevnime spilkami. Kratko ich z kazdej strany opecieme na panvici s trochou oleja, staci kym trosku zhnednu. Poukladame do zapekacej misy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Do rovnakej panvicky hodime cibulu a cesnak a opekame 3-5 minut, v tejto faze mozeme pridat aj slaninu a korenie, ktoreho vona sa pekne rozvinie. Vmiesame paradajky, pretlak a pivo, prevarime, osolime a okorenime.

Zmesou zalejeme klobaskove slimaky a sup na 15 - 20 minut do rury na 200 stupnov.

Obrázok blogu

Mozno sa pytate neco su tam tie noznice, zastrihujem s nimi spilky do spica, aby lepsie prepichovali klobasy :)

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Podavame s chlebom, najlepsie doma upecenym a zeleninou podla chuti :D

Obrázok blogu

Skuste a nebudete lutovat :D a este nieco, dobre vychladene pivo.

Miroslav Pijak

Miroslav Pijak

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zivot je prilis kratky na to, aby sme si mohli dovolit nieco nevyskusat. Zoznam autorových rubrík:  Prirodna...Kuchynska....SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

325 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu