
Naco kecy, je to naozaj jednoduche, tak rychlo do toho. Potrebujeme:
- vinnu klobasu, cca 1 kg

- 2 cibule nakrajane na kolieska a cesnak podla chuti
- plechovku lupanych paradajok a malu plechovku paradajkoveho pretlaku
- asi 200 ml cierneho piva a sol a korenie

cely recept sa da vylepsit podla chuti, do omacky si kazdy moze pridat co ma rad, rimsky kmin, chilli, bylinky, udenu slaninu. Ja dnes ale urobim len zakladny recept. Paradajkam zvyrazni chut stipka cukru.
Z vinnej klobasy urobime male slimaciky, ktore spevnime spilkami. Kratko ich z kazdej strany opecieme na panvici s trochou oleja, staci kym trosku zhnednu. Poukladame do zapekacej misy.


Do rovnakej panvicky hodime cibulu a cesnak a opekame 3-5 minut, v tejto faze mozeme pridat aj slaninu a korenie, ktoreho vona sa pekne rozvinie. Vmiesame paradajky, pretlak a pivo, prevarime, osolime a okorenime.
Zmesou zalejeme klobaskove slimaky a sup na 15 - 20 minut do rury na 200 stupnov.

Mozno sa pytate neco su tam tie noznice, zastrihujem s nimi spilky do spica, aby lepsie prepichovali klobasy :)



Podavame s chlebom, najlepsie doma upecenym a zeleninou podla chuti :D

Skuste a nebudete lutovat :D a este nieco, dobre vychladene pivo.