reklama

Fero Guldan a Miro Pollák – krátky názor na súdnictvo

Sme presvedčení, že súdna moc je najslabším článkom našej spoločnosti. Samotné súdnictvo nebolo za 30 rokov reformované. Ostalo ideologicky zakonzervované a odborne zatuchnuté.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Až na výnimky (nie naopak) sa jej predstavitelia stali úplatnými voči bohatým a servilnými voči mocným. Všetky zložky súdnej moci na nás pôsobia všelijako, len nie svojprávne, hrdo, odborne a spravodlivo.

Svoje názory na súdnictvo sme krátko vyjadrili v knihe „Viac/menej ne/vážne“, ktorá bola vydaná tohto roku v júli a je netradičnou správou 131 ilustrácií o Slovensku za prvý polrok 2020. Skrátene sa k súdnictvu vyjadrujeme 2 ilustráciami v tomto blogu a určite sa vyjadrime aj v pripravovanej knihe, ktorá bude správou o Slovensku za druhý polrok 2020 v podobe ďalších vyše 100 ilustrácií.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre hĺbavejších zvedavcov odporúčame https://miroslavpollak.blog.sme.sk/c/527341/podcenenie-sudnictva-po-novembri-89.html

Obrázok blogu
(zdroj: MP/FG)
Obrázok blogu
(zdroj: MP/FG)
Miroslav Pollák

Miroslav Pollák

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  99
  •  | 
  • Páči sa:  400x

Som presvedčený, že žiadna generácia nie je dokonalá, neomylná a imúnna voči pokušeniu ku kolektívnym a definitívnym riešeniam svojich problémov na úkor menšín. Pred každou generáciou stojí jednoduchá a ťažká úloha zároveň: nepodľahnúť týmto pokušeniam! Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu