reklama

Čo robiť pre šťastnejšie rána?

Poznáte to, akou nohou stanete, taký budete mať potom zvyšok dňa. Preto pracujem na tom, aby som svoje rána premenila na pekné okamihy, ktoré ovplyvnia celý môj deň. Nie je to vždy jednoduché, ale zvyčajne to funguje ako lusk :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Takže, čo som začala robiť inak:

  1. Na pekné ráno sa pripravujem už večer. Štandardne to robím, keď viem, že ma na druhý deň toho čaká veľa a potrebujem, aby šlo naozaj všetko ľahko. Už večer si vedome poviem, že zajtra ma čaká krásny deň, počas ktorého všetko hravo zvládnem a na ktorý sa nesmierne teším. Znie to síce hrozneeeee, ale skutočne to funguje. Štandardne by sme si mali „zaklínacie formulky“ hovoriť ráno, ale keď ste ešte vo fáze polospánku, aby ste si to vlastne vsugerovali. No v mojom prípade sa to nedá. Ráno som zobudená tým, ako mi dieťa skočí na hlavu, takže žiadny polospánok neexistuje. Je však jedno či máte dieťa alebo nie. Ak „si pôdu pripravíte“ už večer, je to skvelý základ ďalšieho nového dňa.

  2. Keď sa mi ráno už podarí zobudiť a som v nejakom automatickom procese napr. pri umývaní zubov, snažím sa uvedomiť si činnosť, ktorú práve robím. Z automatickej činnosti som tak ihneď vyhodená do prítomnosti. Tých 10 sekúnd „prebudenia“ mi pomôže k tomu, že si spomeniem, že som si už večer pripravila pekný deň a preto sa tento zámer v mojom podvedomí ešte viac utvrdí.

  3. Keď už sa prebudím a spomeniem si na večerný zámer, ktorým som si zariadila dnes pekný deň, začnem sa usmievať :-). Usmejem sa na našu večne lietajúcu šibistrunku (myslím tým neposedné dieťa), na slnko, ale hlavne na seba do zrkadla. Chvíľkami si síce pripadám divne, ale zistila som, že keď ráno rozdám pár nezištných úsmevov, rozdávam ich potom bezproblémovo celý deň a oni sa mi rýchlo vracajú naspäť. Odpozorovala som na sebe, že keď sa viac usmievam, dokážem reagovať na potenciálne vzniknuté problémy viac s nadhľadom a s väčším pokojom.

  4. Niekedy sa mi pri tom rannom zhone podarí zacvičiť si. Žiadne dlhé a namáhavé cviky. Postavím sa ku oknu smerom k východu a zacvičím si zostavu z jógy Pozdrav slnku. Krásne sa mi pri tom natiahne celé telo a dodá to človeku veľa energie. Ak mi to vonkajšie okolnosti doprajú (v zmysle moje dieťa alebo manžel), tak cvičenie zopakujem aspoň 5 krát :-).

  5. Namiesto rannej kávičky si skúste dať zelený čaj. Neprekysľuje organizmus ako káva a tiež vzpruží.

  6. Odpozorovala som, že rána, keď si nezapnem maily na mobile sú najlepšie. Lebo keď to urobím hneď po zobudení, tak ma začnú prenasledovať všetky úlohy, ktorá mám spraviť a to ma dostáva do podvedomého stresu. Keď si ale ráno rezervujem pre seba, lebo ráno je každý deň len jedno a vtedy sa má raňajkovať, usmievať a cvičiť, je celý deň úplne iný. Vždy si vedome poviem, že pracovať sa má začať až počas pracovnej doby, ktorá prichádza na rad až po ráne. Tento zvyk mi naozaj veľmi pomáha odštartovať deň oveľa lepšie.

A čo robíte vy pre to, aby ste mali krajšie rána? Podeľte sa o svoje skúsenosti na https://zimestastne.wordpress.com/

Ďakujem :-)

Monika Sobeková

Monika Sobeková

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Z času na čas sa potrebujem vypísať, aby sa mi ľahšie dýchalo ... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu