Wrap

A je tu jeden z mojich ďalších obľúbených receptov. Doma na Slovensku som ho nikdy nerobil, ale tu sa stal pravidelnou súčasťou môjho jedálneho lístka. Wrap.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Wrap znamená vlastne obal. Takže dneska budeme niečo baliť. Nebudú to však baby, ani chalani, ale kura. Takže čo budeme na ten wrap potrebovať. V prvom rade kuracie prsia, najlepšie vykostené.

vykostené kuracie prsia
vykostené kuracie prsia 

ktoré si nakrájame na pásiky. Prečo na pásiky? Rýchlejšie sa obracajú na panvici vo väčšom kuse, ako na drobno nakrájané.

kuracie prsia nakrájané na pásiky
kuracie prsia nakrájané na pásiky 

Dneska ich budeme ochuťovať kešu orieškami a preto si ich za hrsť pripravíme.

kešu oriešky (cashew nuts)
kešu oriešky (cashew nuts) 

Za to, že sú také dobré, ich ubijeme kuchynským kladivom k smrti a ešte ich aj rozvaľkáme až kým sa na prach nepremenia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
orieškový masaker
orieškový masaker 

Takto by mali vypadať oriešky po masakry.

oriešky po masakry
oriešky po masakry 

Po vybití si sado-maso energie na orieškoch a mäse, si ešte pripravíme syr, papriku

syr a paprika
syr a paprika 

šalát podľa vlastného výberu

šalát
šalát 

a samozrejme samotný wrap - niečo, do čoho to všetko neskôr zabalíme.( v tomto prípade syrový)

wrap
wrap 

Takto vyzbrojený môžeme ísť nato. Na jemne rozpálený olej poukladáme jeden vedľa druhého, nakrájané kúsky kuraťa.

jeden pásik vedľa druhého
jeden pásik vedľa druhého 

A ideme dochuťovať. Ja sa snažím nesoliť, ale radšej koreniť. Takže na tomto obrázku vidíte čierne korenie, červenú papriku, petržlen, kari korenie a kuracie korenie. Každý však pozná svoje chuťové poháriky najlepšie, a preto tu sa medze nekladú.

SkryťVypnúť reklamu
okorenené kura
okorenené kura 

Tri až päť minút ho môžeme nechať takto sa smažiť a potom ho jeden po druhom kúsku otočíme.

druhá strana
druhá strana 

a znova koreníme. Tentoraz však pridáme aj zmasakrované kešu oriešky.

a znova koreníme, tentoraz aj orechami
a znova koreníme, tentoraz aj orechami 

Takto ochutené ich smažíme zo všetkých možných strán ešte niekoľko minút. No a potom ich vyberieme z panvice, a keď sa chceme zbaviť aspoň trocha tuku, tak ich necháme vykvapkať cez sitko

zbavenie oleja cez sitko
zbavenie oleja cez sitko 

alebo ich položíme na kuchynský papier, ktorý ten olej z toho kuraťa nasiakne ako špongia.

odsať olej kuchynským papierom
odsať olej kuchynským papierom 

No a takto vypadajú kuracie prsia s kešu orieškami.

kuracie prsia s kešu orieškami
kuracie prsia s kešu orieškami 

No a už to iba hodíme všetko spolu na wrap

pripravené na zábal
pripravené na zábal 

a keď to zabalíme, tak nám vznikne takýto kurací wrap.

kurací wrap
kurací wrap 

ak však nechceme wrap, syr alebo papriku, môžeme kura nakrájať na menšie kúsky a iba ho prikryť šalátom, prípadne nejakým dresingom.

SkryťVypnúť reklamu
kešukura so šalátom
kešukura so šalátom 

Oboje mi veľmi chutia a sú pravidelnou súčasťou môjho menu. Miesto papriky si ešte môžete nakrájať aj uhorku alebo pridať paradajku. Tento recept je veľmi zdravý a jeho príprava netrvá vôbec dlho. Prajem dobrú chuť . Dozjedenia. Mirec

Miroslav Morháč

Miroslav Morháč

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovač žijúca už 15 rokov v Kanade. Zoznam autorových rubrík:  FotogalériaKanada alebo SlovenskoMoja diétaSúkromnéZábavné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu