reklama

Za trest pôjdete do osady

Toto odkazuje svojim včerajším vystúpením všetkým policajtom minister vnútra Lipšic.Chce potrestať policajtov, ktorí mohli byť komplicmi pri páchaní trestnej činnosti a ktorí flákali svoju prácu, čím sa spreneverili svojmu poslaniu a ohrozili majetok ľudí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (45)

Okrem peňažného trestu pošlú policajtov na "dlhšiu služobnú cestu" na vzdialenejšie oddelenie, vraj do niektorej z rómskych osád, aby si vážili svoju doterajšiu prácu.

Môj názor:

Je nemysliteľné, aby hrubé porušenie pracovnej disciplíny bolo prechádzané otcovským pokarhaním.
Je neodôvodniteľné, že títo ochancovia zákona budú ďalej a v podobnom duchu vykonávať svoje povolanie a navyše v ešte náročnejších podmienkach, teda tam, kde patria tí skvelí a spoľahliví.
V súkromnom sektore by mali výpoveď na hodinu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je nepochopiteľné ich prevelenie do osady a je absurdné odôvodnenie tohto kroku.
Ak je trestom slúžiť v rómskej osade, ako k tomu prídu policajti, ktorí strážia spomínaný okrsok jednoducho z toho titulu, že žijú v tomto regióne?

Policajt má slúžiť všade tam, kde je potrebný a užitočný. Považovať za trest prevelenie policajta do osady, je nepriamym opovhrnutím práce policajtov, ktorí ju nerobia za trest, ale ako svoje poslanie.

Ak chce minister prevychovávať jednotlivých policajtov, čaká ho dlhá a náročná cesta. Tomuto procesu sa hovorí reedukácia a určite patrí inam a nie do pracovnoprávneho vzťahu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Píše pani z Košíc: "...na východ ich chcú dať a ako k tomu prídeme my, že východ bude reedukačka pre policajtov? A kto bude chrániť nás? Chovanci tejto reedukačky? A keď sa posťažujeme my, východniari, pošlú ich na Ukrajinu?"

Práca chvatná - málo platná.

Natália Blahová

Natália Blahová

Bloger 
  • Počet článkov:  369
  •  | 
  • Páči sa:  49x

Som sociálna poradkyňa. Ľudské práva, práva dieťaťa, rodinná a sociálna politika sú témy, ktorými sa zaoberám celý svoj pracovný život. Túžim po slušnom štáte, ktorý by fungoval pre ľudí a myslel aj na tých najslabších. Zoznam autorových rubrík:  RodinaúvahyPoéziapocitovkyknižnicaKomentáreu násPolitikafotonezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu