reklama

Ignoranti na cestách

To prečo dnes všetci jazdia ako blázni?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)
Obrázok blogu

Určite sa o tom už napísalo veľa a ešte sa aj napíše, ale rozhodla som sa pridať k tvorcom tejto témy.

Dnešná cesta domov bola takmer ako každá iná, len akosi sa mi zdalo, že tých nehôd bolo akosi veľa. Upchatá diaľnica smerom do Petržalky, upchatá smerom z Petržalky. Všetci, ktorí šoférujeme to poznáme - zlý deň, zlé počasie aj nálada je akosi v mraze a vonku je hmlisto, slniečko nesvieti, akosi chýba niečo pozitívne. Tešíme sa, keď už dorazíme domov. A zrazu ani nevieme ako len sa okolo nás preženie niečo rýchlejšie kým my stojíme v rade, pretože vidíme značku, že "dva jazdné pruhy sa na konci stanú jedným" a tak nás to trocha nazlostí, v tichosti si ponadávame (čo iné, snáď sa nerozbehneme za ním, aby sme vynadali tomu bezohľadnému vodičovi).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Konkrétne píšem o vjazde na diaľnicu z einsteinovej ulice. Ak správne rátam (môžem sa aj mýliť) z 6 jazdných pruhov sú 2. Novootvorená časť cesty po einstenovej 2 pruhy, 2 pruhy einsteinova a 2 pruhy dolnozemská. No skúste sa v takom návale zaradiť ak idete z dolnozemskej. Musím podotknúť, že väčšia časť vodičov si pekne odstála rad, hoci dalo sa aj obiehať, ale akosi na malú chvíľu to porušilo zopár bezohľadných uponáhľaných vodičov.

Pomaly sme sa dostali na diaľnicu, no ešte sa zaradiť a bude to dobre. Aj to zaradenie si vyžiadalo určitú dávkou odvahy, no sledovali sme jeden pasat, ktorému sa to vôbec nedarilo a pomaly sa posúval ďalej v odstavnom pruhu. Rozhodli sme sa, ak sa dostaneme k nemu pustíme ho. Nemuseli sme našiel sa niekto ohľaduplný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pravý opak pasata bola jedna Lada, ktorej vodič si to pálil celkou slušnou rýchlosťou v odstavnom pruhu a mierne sme si mysleli, že nás chce vytlačiť. Poviem Vám vymenili sme si dosť zlý pohľad. Bolo mu to jedno pokračoval v obiehaní ďalej a za ním aj šofér tmavého BMW (pamätám si ŠPZ, ale neuverejním ju).

Týmto článkom by som rada upozornila, že odbočovacie pruhy a zužovacie sú na to, aby sa dodržiavali, ak môže počkať toľko ľudí, prečo sú stále tí, ktorí sa tvária, že sú rýchli a môžu porušovať pravidlá cestnej premávky. Veď práve nedisciplinovanosť vodičov na cestách je jednou z príčin neustálych zápch.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Skúsme jazdiť tak aby sme šli plynule, bez zbytočných prudkých zrýchlení a náhlych spomalení. Mám vyskúšané, že ak od nových semaforov na Košickej/mlynské nivy smerom na Biskupice nepojdete viac ako 60 km máte zelenú vlnu až do podunajských biskupíc (konkrétne - semafor košická/nivy - 58-60, semafor miletičova 54-62, semafor prievozská 60-65, semafor gagarinova 60, semafor za TA3 60, takouto rýchlosťou nemusíte ani raz zastaviť a máte zelenú vlnu, v prípade, že je veľa aút odporúčam dodržiavať pomalšiu rýchlosť).

Čo na záver? Hor sa na diaľnicu trénovať zaradenie sa do rýchlej premávky. :o)

Anna Nemergutová

Anna Nemergutová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obyčajný človek so svojimi trápeniami aj malými radosťami. Zoznam autorových rubrík:  Pre lepší zajtrajšokNaše slniečkoVarenieČriepkyAuta, cesty, postrehy šoféraPre zdravší zajtrajšokSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu