reklama

Bratislava na križovatke

Dnes je 12.06, je 5 mesiacov pred komunálnymi voľbami a ja som rád, že môžem  oznámiť, že dnes štartujem veľmi intenzívnu časť prípravy na primátorské voľby a tou je stretávanie s Bratislavčanmi, predstavovanie mojej vízie pre lepšiu Bratislavu. Zároveň, samozrejme, sa chcem Bratislavčanom predstaviť aj ja, keďže som v komunálnej politike relatívne krátko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Bratislava sa totižto nachádza na križovatke. Buď sa budeme naďalej potácať v provizórnych riešeniach, výhovorkách a nekonečných diskusiách, od volieb ku voľbám, alebo, a to je môj návrh, začneme problémy konečne riešiť a ich vyriešime, smelou víziou a jej uplatňovaním.

Ponúkajú sa nám dva koncepty, dva typy politikov. Prví sú ľuďia minulosti, ktorí tu už 25 rokov derú všetky možne úradnícke lavice, ľuďia, ktorí už nemajú čo ponúknuť, iba samých seba, vždy v inej recyklovanej podobe. Ale Bratislava potrebuje novú krv, nových ľudí, s víziou, energiou a schopnosťou ju uplatňovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako právnik som žil v mnohých európskych mestách, viem ako má moderné mesto vyzerať. A chcem aby taká bola aj Bratislava, Bratislava ako inteligentné mesto, smart city. Predstupujem preto pred Bratislavčanov s mojou víziou pre lepšiu Bratislavu, s mojim programom vyriešenia zásadných bratislavských problémov. Ak ich nezačneme riešiť okamžite, problémy nás doslova udusia.

Doprava

V Bratislave sú nekonečné dennodenné zápchy a v meste niet kde zaparkovať. Zásadným riešením dopravy je zapojenie železnice do prepravy ľudí v meste. Bratislava má 80 km železničných tratí a tie sú pre mestskú hromadnú dopravu nevyužité, To je trestuhodná nedbalosť. Tak ako vo Viedni, aj v Bratislave chcem, aby ľudí prepravovala mestská rýchlodráha. V meste výrazne ubudne áut a Bratislavčania sa budú môcť rýchlo prepraviť do centra, či z jedného konca mesta na druhý. Jednotná parkovacia politika, výhodná pre Bratislavčanov, musi byť samozrejmosťou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Výstavba

Každý si pomaly stavia čo chce a kde chce. Príklady v Petržalke na Jasovskej a v Rači časť Fixle sú varovným mementom. Vo výstavbe ale platí, že mesto stanovuje developerom pravidlá, nie naopak. Developeri a investori sa musia podieľať na rozvoji územia, ktoré využívajú. Bratislava potrebuje výškovú reguláciu a jasný územný plán. Mesto potrebuje kompetentného a odhodlaného Hlavného architekta a silné stavebné úrady a tých nie 15 ale 4, resp.5.

Čistota

Bratislava nebola nikdy tak špinavá ako dnes. Čistotu treba zlepšiť okamžite. Nie je možné, aby jedno verejné priestranstvo čistili magistrát aj mestské časti. Jeden priestor musí mať jedného pána. Bratislava musí aktívne bojovať proti grafity, chrániť a rozvíjať zeleň a parky, prísne regulovať billboardy a z mesta vytláčať herne a kasína.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bratislava je na rázcestí. Moderná Európa sa nám vzďaľuje. Bratislava potrebuje novú krv, víziu a chuť je realizovať, Konať odvážne, kompetentne a zodpovedne. Niet načo čakať. Ja, Ivo Nesrovnal, som pripravený. S touto víziou predstupujem pred Bratislavčanov.

PS. Tento prihovor odznel dnes na brífingu na nám SNP.

Ivo Nesrovnal

Ivo Nesrovnal

Bloger 
  • Počet článkov:  67
  •  | 
  • Páči sa:  15x

Bratislavčan Zoznam autorových rubrík:  Nezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu