Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

V najbližšom čísle prílohy SME o jedle a varení, ktoré vyjde v piatok 13. júla, sa dozviete o pozoruhodných postupoch, ktoré sa používajú pri fotení jedla do kuchárskych kníh a reklám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

V prílohe nájdete sedem receptov na osvedčené šaláty z celého sveta, pravidelnú autorskú dvojstrany obľúbenej Andrey Dúbravčíkovej a tiež receptúry na prípravu rozmanitých šalátových zálievok.

Špičkový food fotograf Dušan Křístek vysvetlí, prečo pečené kura na fotkách v skutočnosti nie je pečené, a poodhalí, ako profesionáli fotografujú jedlo, aby na snímkach vyzeralo príťažlivo: používajú napríklad opaľovaciu pištoľ či naparovačku, ale aj veľa špáradiel či klincov.

A pravidelný dvojstĺpček Jarmily Gajdoschíkovej a Michaela Kasardu bude venovaný téme rýb.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príloha o jedle a varení

Špeciálna príloha vyjde v piatok 13. júla ako súčasť denníka SME.

Titulka prílohy.
Titulka prílohy. (zdroj: SME.sk)
Čo je nové na sme.sk

Čo je nové na sme.sk

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  264
  •  | 
  • Páči sa:  8x

Novinky, zlepšenia a vôbec všetko, s čím sa chceme podeliť. Zoznam autorových rubrík:  Novinky na sme.skNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Iveta Rall

Iveta Rall

59 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

727 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

279 článkov
SkryťZatvoriť reklamu