Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

V najbližšom čísle prílohy SME o jedle a varení, ktoré vyjde v piatok 13. júla, sa dozviete o pozoruhodných postupoch, ktoré sa používajú pri fotení jedla do kuchárskych kníh a reklám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

V prílohe nájdete sedem receptov na osvedčené šaláty z celého sveta, pravidelnú autorskú dvojstrany obľúbenej Andrey Dúbravčíkovej a tiež receptúry na prípravu rozmanitých šalátových zálievok.

Špičkový food fotograf Dušan Křístek vysvetlí, prečo pečené kura na fotkách v skutočnosti nie je pečené, a poodhalí, ako profesionáli fotografujú jedlo, aby na snímkach vyzeralo príťažlivo: používajú napríklad opaľovaciu pištoľ či naparovačku, ale aj veľa špáradiel či klincov.

A pravidelný dvojstĺpček Jarmily Gajdoschíkovej a Michaela Kasardu bude venovaný téme rýb.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príloha o jedle a varení

Špeciálna príloha vyjde v piatok 13. júla ako súčasť denníka SME.

Titulka prílohy.
Titulka prílohy. (zdroj: SME.sk)
Čo je nové na sme.sk

Čo je nové na sme.sk

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  264
  •  | 
  • Páči sa:  81x

Novinky, zlepšenia a vôbec všetko, s čím sa chceme podeliť. Zoznam autorových rubrík:  Novinky na sme.skNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

237 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu