reklama

Grécka čierna diera

Dnes sa všetci zainteresovaní tvária, že grécke dlhy a podvody sú niečím novým. No naozaj je to tak ?  Nikto nič nevedel ?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Slávne špionážne centrály Spojených štátov, Veľkej Británie, Francúzska, Nemecka atď. si za tie dlhé roky čo Gréci podvádzali Európu i svet si nič nevšimli ? To snáď neuverí nikto. Veď americké banky dávali Gréckej vláde pôžičky, ale tak, že si to nemuseli zapísať do štátneho dlhu. Ich odmenou bolo, že dostali slušnú províziu, ktorú asi tiež celú nepriznali. Teraz, keď vďaka svetovej finančnej kríze Grékom už nikto nechce požičať za normálny úrok im padol hrebienok z hlavy, ale nielen im. Nemecké a francúzske banky, ale i ďalšie, zrazu zistili, že ich peniaze sú ohrozené, a tak chcú , aby sa na ich investície poskladali všetci obyvateli eurozóny a ich vlády im idú po ruke. Neviem či táto super pôžička 110 miliárd EUR Grékom pomôže. Osobne si myslím, že nie, lebo stále nechápu, že žili roky nad pomery a robiť sa im už akosi veľmi nechce. Takže eurozóna by ich mala nechať padnúť pre výstrahu iným dĺžnikom a nech si svoje podvody riešia ako chcú. Je to laický pohľad, ale keď počujem, že zajtra vyhlásia dvojdňový generálny štrajk a nebude posledný, tak je zrejmé, že je to s nimi beznádejné a naše peniaze skončia v gréckej čiernej diere.  

Ľubomír Olach

Ľubomír Olach

Bloger 
  • Počet článkov:  60
  •  | 
  • Páči sa:  0x

V súčasnosti vlastním reklamnú Agentúru Aurum. Okrem čítania rád hrávam tenis, plávam, chodím do sauny a organizujem golfové turnaje. V poslednom čase sa venujem najmä písaniu poezie. Pred dvomi rokmi som vydal básnicku zbierku ,,Keď zomriem tak nech" a v novembri 2009 som vydal básnickú zbierku ,,Pri víne s bohémami" a v nemčine mi vyšla knižka ,,Wein und Frauen". Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu