reklama

Máme sa zle? (A iné otázniky)

Zdravotníci majú nízke platy. Učitelia majú nízke platy. Životná úroveň obyvateľov Slovenskej republiky je nízka. Na východe Slovenska vládne chudoba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (35)

Je to tak? Áno je. Na východe Slovenska žije veľa ľudí, ktorí žijú od výplaty po výplatu a navyše sú zadĺžení. To sú fakty, je to proste tak. Zdravotníci majú napriek vzdelaniu a zodpovednosti platy na úrovni robotníkov – zváračov. Poďme sa vzbúriť!

A už keď sa búrime, štrajkujeme a nadávame, tak aj uvažujme, aký máme dôvod. Je náš život v ohrození? Stáva sa bežne, že naši blízki zomrú, pretože nemáme dostatok peňazí na lekára, alebo je lekár príliž ďaleko?

http://www3.who.int/whosis/life/life_tables/life_tables_process.cfm?country=alb&language=en

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

versus

http://www3.who.int/whosis/life/life_tables/life_tables_process.cfm?country=svk&language=en

Sme chudobní. Kto z nás nepozná ten pocit, túžiť a potrebovať niečo, čo si nemôže dovoliť? Ja to poznám, a to sa necítim byť chudobný. Ak si budeme môcť dovoliť všetko, po čom túžime, budeme spokojní? To je merítkom nášho šťastia? Spravte si zoznam vecí, o ktorých si myslíte, že potrebujete a potom z neho vyškrtnite veci, bez ktorých prežijete. Odkladajte si bloky z nákupov, ktoré ste spravili a po mesiaci si spravte zoznam vecí na nich, ktoré ste vlastne ani nepotrebovali. Nenájdu sa také?

OSN o ekonomike (spotreba - mapa) 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Štatistiky klamú, to je dávno známa vec. No neklameme sa my sami? Za čo vlastne bojujeme, o čo sa snažíme? Ešte pred pár rokmi to bola snaha zbaviť sa totality. Dnes by sa mnohí radi vrátili do tých čias. O čo nám ide? Kúpiť si viac zbytočných vecí? Byť ako ostatní v honbe za všednosťou? Robiť všetko preto, aby sme nevytŕčali z davu?


Neviem ako vy, ale ja sa tak správam a kvalitne ma to začína hnevať. Na to žijem, aby som vedel zohnať najvýhodnejšiu hypotéku? Nič viac?


PS: Vedeli ste, že ak by všetci ľudia na svete žili tak ako my (teda na Slovensku), potrebovali by sme dvojnásobok rozlohy Zeme?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

http://www.hraozemi.cz/ekostopa/

Ondrej Gažo

Ondrej Gažo

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Informatik a environmentálny ekológ v jednej osobe. Človek vznášajúci sa vo vzduchoprázdne. Zoznam autorových rubrík:  Deti a takPrírodaFotografieAni - aniSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu