reklama

Tak sa tu teda vítam

5:30 zvoní budík. Vstávať, milá dáma. Čas materskej a ignorácie manželovho budíka je už minulosťou. Ten budík zvonil aj pre teba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Po roku a pol som sa opäť vrátila do práce. Mala som zmiešané pocity. Pôvodne sme na marketingu pracovali traja, ja, kolegyňa Iveta a náš šéf Martin. Iveta odišla v máji na materskú dovolenku. Na jej mieste je teraz Katka. Priznám sa, obávala som sa novej kolegyne.

Vlastne, obávala som sa úplne všetkého. Pracujem na marketingu istej akciovej spoločnosti pôsobiacej na trhu informačných technológií so sídlom v Banskej Bystrici. Marketing ma chytil za srdce už v druhom ročníku na vysokej škole a od vtedy sme nerozluční priatelia. No na materskej sme neboli často v kontakte, naše pevné puto trošku poľavilo. Aj toho som sa obávala. Zrejme mi chvíľu potrvá, kým sa do toho opäť dostanem. Dúfam však, že nie príliš dlho.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Informačné technológie (IT). Oblasť skutočne rýchlo napredujúca. Dynamická a špecifická. Začínam bežať popri vlaku, pokúšam sa chytiť rukoväte a naskočiť na vlak. Chce to len riadny odraz.

Obávam sa aj svojho šéfa. Nie, nevyvoláva vo mne strach a hrôzu, ale v minulosti medzi nami vznikol akýsi konflikt osobností. Ak sa budem chcieť každý deň tešiť do práce, budem to musieť zvládnuť a prekonať.

Dnes mi ten budík zvonil už tretíkrát. Predošlé dni ubehli rýchlo. Katka je dlhovlasá blondýnka, vyzerá ako dievčatko. Je milá, usmievavá, priateľská a otvorená. Zdá sa, že si budeme rozumieť. S Martinom sme zatiaľ na jednej vlne. V oblasti IT sa až tak veľa nezmenilo, ale mám čo doháňať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Boli to príjemné dni. No cítim, že na vlak som ešte nenaskočila. Môj stôl je prázdny. Zatiaľ bez počítača, kancelárskych potrieb. Šuflíky zývajú prázdnotou. Pracovné úlohy sa ku mne nejako nehrnú. Všetko na mňa ešte len čaká.

- Á, už si tu? Už pracuješ? Tak vitaj naspäť!
- Ďakujem.

Stále som síce mimo, no známa vôňa môjho pracoviska vyvoláva spomienky. Nevedomky sa usmievam. Čo ma dnes čaká? Skutočne sa veľmi teším. Opäť začínam žiť plnohodnotný život. Opäť budem rovnocenným partnerom môjho manžela. Aj ja prispejem do spoločnej kasy prijateľnejšou sumou. Aj ja budem medzi ľuďmi. Aj ja budem užitočná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Možno si vravíte. Radšej si ešte mohla byť s malou, má len 14 mesiacov. Prečo si ju ešte nevychutnávaš doma? Prečo? Problémy. Raz ste hore, potom zase dole. Na rodičovský príspevok sa spoliehať nedá. Našťastie Tamarka, naša dcérka, je spoločenský typ. Má rada detičky a v jasličkách je spokojná. Hoci je práve teraz chorá, s manželom obaja dúfame, že sa to nebude opakovať príliš často.

S mojim nástupom do práce boli spojené problémy. Keďže som pôvodne chcela ostať s malou tri roky, po roku nik nepočítal, že sa vrátim. Zvažovala som aj iné alternatívy, hľadala som nové miesta, čo ma zaujalo, to obdržalo môj životopis. Životopis bez údajov, na základe ktorých by vás hneď mohli diskriminovať a vhodiť do škatule s názvom: Pozor, matka na materskej dovolenke, malé dieťa v dohľade, hrozba častých absencií! Do tej škatule ma napokon aj tak hodili, ale až po osobnom pohovore, tam človek už musí výjsť s pravdou von. Síce sa tvária, že im to nevadí, ale prečo potom reakcia: "Ja nie som proti rodine, to nie. Ja sama mám štyri deti. ..."?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Napokon sa všetko vyriešilo, ja som nastúpila na svoje pôvodné miesto. A čo ďalej?

Hor sa do práce, pekný deň a vítam sa!

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manželka, dcéra, sestra, vnučka, brat nie som a už ani pravnúča nie som. Milujem a som milovaná :-) Zoznam autorových rubrík:  Pre násRodinaJaTamarkaZa oknomSnívalo sa miVšimla som siSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu