reklama

Beh zvyšuje chuť na sex

Vybehla som spoza horizontu, slnko mi svietilo do očí, takmer nič som nevidela. Ale bol to úžasný pocit. Bežíte, vnímate svoj dych, všade naokolo pokoj, kľud, krásna príroda, napravo kopce, stromy, zeleň, naľavo kopce, stromy, zeleň. Kúpala som sa v slnečných lúčoch, priam som cítila príliv energie. Zavrela som oči a... a takmer som sa strieskala. Potkla som sa o kameň. Nabudúce si už budem slnko vychutnávať s otvorenými očami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Veľmi dávno som nebehala. Nechápem, ako som mohla tak dlho vydržať bez pohybu. Ja, akčný, športový typ. Odkedy si pamätám, som športovala. Už v škôle mi spievala pani učiteľka Vlastička: "Mne sa neschováš, mne sa neschováš...". To bolo vo chvíli, keď sme skončili telocvik, lavičky ostali rozložené a nasledoval ešte môj tréning gymnastiky. Často mi naukladala lavičky alebo stoly na seba a ja som cvičila, kotrmelce, premety a tak. Na dvore sme s chalanmi hrávali futbal, vybíjanú, lietali sme hore dole, bicykle boli naši nerozluční kamaráti a ešte sme stále skákali cez gumu. Škoda, že dnešné deti túto zábavku nepoznajú, bolo to super. Keď som bola sama, určite som zapriahla do gumy stoličky a už som skákala. Na základnej škole som sa intenzívne venovala atletike a karate. Bola som zanietený športovec. Choroby a horúčky som zatajovala, len aby som mohla ísť na tréning. Inak, to bola osudová chyba. "Vďaka" môjmu tajnostkárstvu som si vyšportovala námahovú astmu. Takže v sedemnástich som bola nútená skončiť s aktívnym trénovaním. No postupne som mohla trénovať aspoň rekreačne a našla som si novú lásku. Beh. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ten mi práve včera pripomenula kolegyňa, ktorá trénuje na zabudla som aký memoriál vo Vysokých Tatrách. Je to bežecká súťaž vo vysokohorskom teréne. Večer som neodolala a obula som si tenisky. Prvýkrát po dvoch rokoch som si opäť zabehala.

Včerajšok bol pre mňa prvým dňom vo viacerých veciach. Okrem behania, som bola prvý deň po materskej dovolenke v práci a prvýkrát som si uvedomila, že svoju prácu mám naozaj rada, že mi veľmi chýbala vôňa mojej kancelárie, chýbali mi ľudia a ruch, ktorí okolo seba vytvárajú. 

Aj tieto myšlienky behali spolu so mnou. Beh. Pre niekoho príliš náročný, pre iného očisťujúci a oslobodzujúci. Pri behaní mám pocit, že mám krídla, letím prírodou, dýcham čistý vzduch, vnímam príjemnú vôňu lesa a lúky. Hrám sa so svojimi myšlienkami, riešim nevyriešené, zabúdam na neriešiteľné problémy. Keď bežím, som akoby v inom svete, som niekto iný. Zbožňujem ten pocit. Robím tak veľa pre svoje telo aj dušu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ešte niečo. Keď pravidelne behám, prinášam spokojnosť aj môjmu manželovi. Mám dobrú postavu a veľkú chuť na sex. Žmurk. 

Pridáte sa?

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manželka, dcéra, sestra, vnučka, brat nie som a už ani pravnúča nie som. Milujem a som milovaná :-) Zoznam autorových rubrík:  Pre násRodinaJaTamarkaZa oknomSnívalo sa miVšimla som siSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu