
Ingrediencie :
pre kuchárov:
2 hrnčeky polohrubej múky
2 hrnčeky detskej krupice
1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
1 vanilka
1 prášok do pečiva
1,5 kg jabĺk (najlepšie sú tie zo záhrady od babky)
1 hrsť orechov ( tiež najlepšie od babky ) :D
1/2 čokolády na varenie
1 margarín
dodatok pre nekuchárov:
1 plech
1 hrnček
1 sporák
1 rúru (elektrickú alebo plynovú) alebo pec
Poznámka autora : Nelámte si hlavu nad tým hrnčekom. Aký vezmete, taký bude. Pomer múky, krupice a cukru bude tak, či tak zachovaný.
Postup: Múku, krupicu, cukor, vanilku a prášok do pečiva zmiešame v jednej mise. Margarín na sporáku roztopíme.
Do plechu vytretého maslom a posypaného múkou nasypeme rovnomerne (najlepšie hrnčekom, ktorý používame od začiatku) na spodok cca 1/3 z krupico-múkovo-cukrového mixu :D. Rovnomerne polejeme len tak symbolicky asi 1/6 roztopeného margarínu. Nato rovnomerne pokrájame 1/2 ošúpaných jabĺk.Podľa chuti môžeme posypať mletou škoricou. Opäť posypeme 1/3 múky. Polejeme 2/6 margarínu. Rovnomerne nastrúhame druhú 1/2 jabĺk, ochutíme a posypeme zvyškom múky a polejeme zvyškom roztopeného margarínu, čo činí 1/2 toho margarínu. Na vrch ho musí ísť najviac.
Takto pripravený koláč pečieme v rúre pri teplote 150 stupňov celzia.
Zatiaľ, čo sa koláč pečie, hrsť orechov pokrájame na drobno a roztopíme čokoládu. 2-3 minútky pred tým, než vyberieme koláč z rúry, posypeme ho orechmi. Keď sme koláč dopiekli, polejeme ho čokoládou ( len tak "cik-cak" nie ako polevou).
Vuala, koláč je hotový, dobrú chuť prajem . . .
V prípade nejasností kontaktujte autora aby ste predišli komplikáciám ;-)