Vyprážaný vatovec

Keď som pred rokom v mládežníckom campe v štáte NY vysvetľoval šéfkuchárovi, čo je to vatovec a ako vyzerá, považoval ma za blázna a myslel si, že si z neho uťahujem. Pretože on, dokonalý Američan, nič také nevidel, teda nič také ani nemôže existovať. Ževraj veľká biela huba o veľkosti mladého melóna...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)
Môj posledný vatovcový úlovok :D
Môj posledný vatovcový úlovok :D 

A predstavte si, že táto veľká biela huba, okrem toho, že je jedlá, tak je aj veľmi chutná. A dnes si ju vypražíme.

Najväčší problém bude asi s hlavnou ingredienciou. A tou je jeden Vatovec Obrovský (Calvatia Gigantea), ktorý rastie na lúkach, pasienkoch a najmä na záhradách. Napríklad u mojej babky :D Takže ak náhodou bude sezóna na vatovce (jún až október) ozvite sa mi a dám vám vedieť, či nejaký vyrástol a rezervujem vám ho.

Pristúpme k príprave. Uvažujme, že teda máme jeden obrovský vatovec obrovský :-). Pokrájame si ho na plátky hrubé cca 1 centimeter, o veľkosti klasického rezňa, resp. syra na vyprážanie. Štipku zvlhčíme, nech sa naň lepšie chytá múka a klasicky obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka). Takto obalené kúsky vatovca vyprážame na oleji. No a čo dodať na koniec? Dosť mi to pripomína vyprážaný syr, síce to má len málo spoločného. Je to pochúťka, polahoda pre jazýček, má to ten svoj, ako ja hovorím "touch". Dobrú chuť a do zvatovenia ...

Štefan Orkuty

Štefan Orkuty

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

... jeden z mnohých, a predsa úplne iný ... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáBásnePostrehyReceptyVeda

Prémioví blogeri

SkryťZatvoriť reklamu