reklama

Pravda o (v) Trebišovskom parku III.

Zväčša platí, že prvý dojem je veľmi dôležitý. Platí to o prírodných scenériách, stavbách, umeleckých dielach. Ale o našom parku nie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Skúste sa vžiť do kože turistu mesta, alebo návštevníka, ktorý po dlhých rokoch zavítal opäť do rodiska. Chcete ísť do parku a vstupujute doň cez hlavnú bránu. Počkať? Cez akú bránu?

Je to tak. Náš hlavný vstup do parku pripomína prázdnu dieru do starého tunela. Ošarpaný chodník pri kostole sa vinie vedľa neudržiavanej trávy, starých lavičiek a čo je horšie - chýba nám už roky stará kovovová brána: To sa ešte stále opravuje? Nejako dlho? A kedy sa vráti na svoje miesto? Vráti sa vôbec?

Takto vyzerá hlavná vstupná do parku. Ozdobné hlavice sú jediné, čo môžeme fotiť, obdivovať a čo nám prípomína, že ide o starý park z čias šľachty. Brána chýba, oplotenie je už dávno v zberniach, lavičky sú staré, kvetináče prázdne a koše jednoducho nie sú. Ste turista! Aký máte dojem ? Aký by ste mali prvý zážitok?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Vstup
Vstup 

V pozadí sa začína strácať aj ďalšie oplotenie. Čochvíľa zmizne v parku všetko železo. Kto je asi na vine a kto to zastaví?

Obrázok blogu

Múrik bez konštrukcie sa pomaly rozpradá, pánty na bráne hrdzavejú, minulosť sa stráca.

Obrázok blogu

Oplotenie popri ceste. Naši neprispôsobiví občania ich asi rozkradli. Kostol naproti oplotenie má a je nedotknuté, no mestské už dávno zmizlo. Veď na čo? Vysoká tráva a burina to nejak zakryje.

Obrázok blogu

Kvetináče bez kvetov plnia často funkciu košov. Výhodné pre koho? Ušetríme? A to už nemáme tých pár kvetov ? Veď na mestských stĺpoch je ich habadej.

Odpadkové koše a kvetináče bez kvetov v jednom.
Odpadkové koše a kvetináče bez kvetov v jednom. 
Marek Oslovič

Marek Oslovič

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  0x

colnik, student Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu