Ľudí si pamätáme podľa tvárí

Ľudí si pamätáme podľa tvárí...ale s jedlom je to trochu odlišné!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Konkrétny pokrm je neoddeliteľne spätý so situáciou, s príležitosťou, kedy bol servírovaný.

Prázdninové raňajky u babičky, nedeľný obed doma. Narodeninová večera....

Každý máme v chuťovej pamäti pár skvostov, ku ktorým sa už nič a nikto nepriblíži. Ale....nie je to tak celkom o jedle, je to aj o situácii  a tradícii.

Pracujme na tom vedome a cielene.

Varme (to je jedno, či on alebo ona!), aby si nás cez jedlo servírované pri nejakej príležitosti alebo v určitú dobu, tí ďalší (tí, po nás) pamätali.

„Jáááj, takú štrúdľu jak omama!“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Golubci, ta jak od nas!“

Tam je vnemová pamäť. To treba posúvať a dediť.

Moja dcéra v druhom ročníku základnej školy odpovedala svojej učiteľke na otázku, že, čo je jej najobľúbenejšie jedlo...

„Morčacie prsia plnené mletou hovädzinou, v smotanovej banánovo-mandarínkovej omáčke!“

Učiteľka stuhla a podľa mňa, to dodnes deň, nerozchodila.

Ja som ten recept našla, ešte za prehistorických neinternetových, len printových (v socializme zľahka nedostupných) médií....a domyslela podľa fotiek v časopise Schӧnen Vohnen.

Dodnes ho pripravujem, pre dcéru a jej rodinu, pri veeeeľmi zvláštnych príležitostiach.

Vytvárajte tradície, používajte recepty na dobré jedlo.

SkryťVypnúť reklamu

Budú tu aj po vás....

Andrea Ostrihoňová

Andrea Ostrihoňová

Bloger 
  • Počet článkov:  161
  •  | 
  • Páči sa:  185x

Som aktívna. Niekedy. Zoznam autorových rubrík:  Cool Curaçaohlavovinyknigy, knihy, booksIrečité ÍrskoNezaradené

Prémioví blogeri

INEKO

INEKO

117 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu