reklama

O projekte panoramy.sme.sk

Spravodajský portál sme.sk spustil pre verejnosť nový jedinečný projekt interaktívnej panoramatickej prezentácie Slovenska, jeho regiónov, prírodných krás, kultúrnych zaujímavostí a historických bohatstiev.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jeho cieľom je odhaliť pred širokým publikom stovky a tisícky známych aj menej známych lokalít a tajomstiev - zmrazených 360° panoramatickými fotografiami do podoby interaktívnych virtuálnych prehliadok. Virtuálna prehliadka má teda minimálne jednu panorámu a niekoľko virtuálnych prehliadok tvorí virtuálneho sprievodcu daným miestom. Virtuálni sprievodcovia sú teda akýmsi samostatnými malými projektami propagujúcimi jednotlivé obce, alebo napr. hrady, hotely a pod.

Projekt PANORAMY.SME.SK je výsledkom viac než 3 ročného úsilia jeho autorov z občianskeho združenia Virtuálny sprievodca a ich takmer 2 ročnej spolupráce s vydavateľstvom Petit Press a.s. a redakciou SME.SK.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Našim zámerom bolo nielen priniesť priestor pre atraktívnu propagáciu nekomerčným či komerčným subjektom a prezentáciu ich aktivít, ale s pomocou bohatého textového obsahu, množstvom doplňujúcich informácií a niekoľkými možnosťami členenia a navigácie inšpirovať záujemcov o turizmus,relax či vlastivedu k spoznávaniu domácich pokladov.

Samozrejmosťou bude možnosť obohatenia domáceho a regionálneho spravodajstva o interaktívny obsah. Navyše možnosť vkladania vybraných panorám na svoje web stránky a projekty umožníme čoskoro pre všetkých fanúšikov tejto technologie.

Osobitný dôraz sme kládli na rozšírenie kategorizácie o podrobné Geomorfologické členenie podľa novej revidovanej klasifikácie Geografického ústavu SAV. Veríme, že s postupne narastajúcim počtom panorám to ocenia hlavne školy pri výučbe vlastivedy, prírodovedy a geografie alebo dokonca profesionáli či fanúšikovia prírodných vied, ekológie, histórie...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V priebehu nasledujúcich rokov sa vám priniesieme reprezentatívne snímky zo všetkých slovenských obcí a miest, pohorí, či chránených území.
Naša krajina nám poskytuje jednu veľkú výhodu: všetky jej bohatstvá sú koncentrované na relatívne malom priestore a tak veríme, že sa nám pri troške úsilia podarí predstaviť unikátny projekt v celosvetovom merítku.

Veríme, že nás v tomto úsilí aktívne či pasívne podporíte, Tím panoramy.sme.sk

panoramy.blog.sme.sk

panoramy.blog.sme.sk

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Brázdime túto malú, ale krásnu krajinu sem a tam, aby sme Vám ukázali tie najkrajšie a najzaujímavejšie miesta cez panorámy a virtuálne prehliadky. Zoznam autorových rubrík:  nové virtuálne prehliadkyvšeobecnéSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu