reklama

Výber z mojej obľúbenej hudby. Čo som počúval keď som chodil do školy

V dnešnom článku sa zameriam na hudbu, ktorú som počúval v čase dospievania. To bolo v deväťdesiatych rokoch, takže pôjde o hudbu z tohto obdobia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Číslom jedna v dnešnom článku je Grooverider

. To je drum and bass DJ z Británie. Vlastným menom Raymond Bingham. Narodil sa 16. apríla 1967 v Streathame v Londýne. Grooverider začal svoju kariéru ako DJ na ilegálnych rave a warehouse párties koncom osemdesiatych rokov. Pôvodne hral soul, hip hop a disco, neskôr začal hrať house music. 

Začiatkom deväťdesiatych rokov začal Grooverider vydávať pesničky ako Codename John a založil svoje vlastné vydavateľstvo Prototype. 

V roku 1997 Grooverider zostavil album The Prototype Years, ktorý je kompiláciou najlepších umelcov ktorí boli v jeho vydavateľstve. Je to dvojCD, kde na prvom CD sú rôzne skladby v štýle drum and bass a na druhom CD sú tieto skladby zmixované do jedného celku. Toto druhé CD som mal ako školák nahraté na magnetofónovej kazete a rád som ho počúval. Dávam ho sem ako prvé vložené video z Youtube.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keby som mal povedať, ktoré piesne na ňom sa mi páčia najviac, tak by to asi boli Secrets od John B a Silver Blade od Dilinja. Ak vás zaujíma ktoré sú to, tak by ste ich ľahšie našli, prvá začína v šestnástej minúte a druhá v dvadsiatejprvej. Prajem príjemné počúvanie.

Číslom dva v dnešnom článku je kanadská kapela Front Line Assembly. Prvý album od Front Line Assembly ktorý som spoznal, sa volá Flavour of the Weak. Vyšiel v novembri 1997 a bol to v poradí ich deviaty štúdiový album. 

Flavour of the Weak obsahuje osem skladieb a má dĺžku vyše jednej hodiny. Nie sú na ňom žiadne gitary a je ovplyvnený štýlom techno. Podľa môjho názoru je to jeden z najlepších albumov od FLA. Ako pubertiakovi sa mi na ňom páčilo to že má unikátny zvuk, odlišný od mainstreamovej hudby ktorú v tom čase hrali v rádiách. Rovnako ako Grooveridera, aj tento album (aj keď nie celý) som mal nahratý na páske a často som ho počúval, či už na walkmane, alebo na magnetofóne. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak by som mal odpovedať na otázku, ktoré pesničky na ňom mám najradšej, tak by som povedal: Neviem ktoré to sú, všetky sú super. Ako video z Youtube sem vkladám Corruption, ktorá je na Flavour of the Weak úvodnou skladbou. Ak sa vám páči a chcete si vypočuť ďalšie, tak na Yotube sa dajú nájsť všetky piesne z tohto albumu. 

 

 

 

Juraj Paškuliak

Juraj Paškuliak

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  224
  •  | 
  • Páči sa:  357x

Pochádzam z Kláštora pod Znievom. Študoval som na Škole úžitkového výtvarníctva v Kremnici. Živím sa výrobou majstrovských sláčikových hudobných nástrojov. Som autorom štyroch zbierok poviedok, ktoré v priebehu rokov 2010 až 2013 boli vydané v knižnej podobe. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPolitikaNezaradenéPrózaFotografiePoéziaKultúraSúkromnéSpomienky na matku

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu