reklama

Za vakcínou do Tramtárie

Najprv som váhal, či sa dať zaočkovať. Nie som riziková skupina, nemal by som mať ťažký priebeh ochorenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Nakoniec som sa rozhodol, že sa zaočkovať dám. Urobil som to preto, lebo som veril že potom budem mať jednoduchší život, nebudem sa musieť stále chodiť testovať a tak.

Zaregistroval som sa tretieho augusta. O týždeň mi prišla správa s termínom. Bolo to v nedeľu pätnásteho augusta a miestom očkovania bol Trenčín.

To ma veľmi nepotešilo, že to bolo tak ďaleko. Do Trenčína je to z mesta kde bývam osemdesiatšesť kilometrov.

Najprv som rozmýšľal či to nezrušiť, potom som si na internete pozrel ako mi idú autobusy. Našťastie, tam aj naspäť išiel priamy spoj.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Trenčíne v areáli kde sa očkovalo, bol dlhý rad. Najprv som sa postavil na koniec radu. Potom som si všimol že vo vchode do budovy, kde rad začínal, stála nejaká pani a volala dnu zaregistrovaných ľudí.

Keďže som bol zaregistrovaný, tak som mohol rovno dnu a nemusel som čakať v rade. Vo vnútri som vyplnil nejaké papiere a o pár minút bolo po všetkom.

Zaočkovať som sa dal jednodávkovou vakcínou Janssen. Vybral som si ju preto, lebo keď som sa registroval, tak som tušil že budem musieť cestovať niekam ďaleko a že je lepšie tú cestu absolvovať raz, ako dva razy.

Po zaočkovaní som sa tešil, že aspoň rok budem mať pokoj...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vyzerá to však tak, že ten vytúžený pokoj nebudem mať, lebo v poslednom čase sa začalo hovoriť že tie dávky vakcíny, ktoré si ľudia dali pichnúť nemusia stačiť. Napríklad, ak bol niekto na dvoch dávkach, tak potrebuje tretiu...

Teraz som zvedavý, kedy si budem musieť dať pichnúť druhú dávku...

Ak to bude niekedy v zime, keď bude tak ako minulý rok, vyhlásený núdzový stav a budú zrušené autobusy, tak neviem ako sa na očkovanie dostanem, keď sa za ním budem musieť terigať niekam do Tramtárie...

Najlepšie by bolo, keby sa ľudia mohli dať zaočkovať čo najbližšie svojho bydliska. Ale to by som asi chcel priveľa...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Juraj Paškuliak

Juraj Paškuliak

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  224
  •  | 
  • Páči sa:  356x

Pochádzam z Kláštora pod Znievom. Študoval som na Škole úžitkového výtvarníctva v Kremnici. Živím sa výrobou majstrovských sláčikových hudobných nástrojov. Som autorom štyroch zbierok poviedok, ktoré v priebehu rokov 2010 až 2013 boli vydané v knižnej podobe. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPolitikaNezaradenéPrózaFotografiePoéziaKultúraSúkromnéSpomienky na matku

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu