reklama

Prečo poviem "Nie" siedmeho februára

Ako iste viete, referendum o rodine bude. Ak by neboli otázky mätúce a možno aj proti ľudským právam, možno by som nepovedal, že bohužiaľ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (130)

Otázka číslo jedna. Čo je manželstvo? Manželstvo je právne spolužitie dvoch ľudí. A tu je dôležité to právne. Manželia môžu spolu disponovať s majetkom, môžu dediť, môžu žiadať o hypotéku. Môžu byť informovaní o zdravotnom stave ‘polovičky’. Teda z toho vyplýva otázka, prečo by nemohli mať rovnaké práva aj ‘tí druhí’? Nie je to zásah do ľudských práv?

Otázka číslo dva. Ako funguje adopcia detí na západe. Prioritne sa skúma spolužitie budúcich rodičov. Čo teda diskvalifikuje partnerov rovnakého pohlavia? Jaj, aha, že dieťa potrebuje lásku otca a mamy. Myslím, ak by bolo všetko v poriadku vo vzťahu biologických rodičov, žiadna adopcia by neexistovala.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Otázka číslo tri. S tou sa dostávame ku sekcii mätúcich otázok. Ak odpoviem na túto otázku áno, školy nebudú môcť vyžadovať účasť na sexuálnej výchove, či na “výchove o eutanázii”? Teda ešte pred tým musia rodičia povedať, že oni alebo ich dieťa nesúhlasí so sexuálnou výchovou, či eutanáziou. Ak teda odpoviem na túto otázku nie, tak školy budú môcť vyžadovať účasť na takom vyučovaní a je fukašum, čo si rodičia myslia. Principiálne, čo je také zlé na sexuálnej výchove? Eutanázia je diskutabilná a je ťažké na ňu si vytvoriť tak názor, ktorý si po následnej argumentácii aj bez problémov obhájite. No dá sa to. A vôbec, eutanázia sa na školách ani nevyučuje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Suma sumárum, šesť miliónov eur znova pôjde preč. Samozrejme, popredný odporca systému sa opýta, že kto to zaplatí. Kto zaplatí zbytočné referendum o ľudských právach, ktorá vrhá na naše prozápadné smerovanie veľmi zlý tieň. No ja sa opýtam, kto nám dáva právo rozhodovať o ľudských právach? Kto nám dáva právo obmedziť práva iných?

Nikto.

Dávid Pásztor

Dávid Pásztor

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent politológie a bývalý študentský richtár a kto vie, čo budem. Mám záľubu v písaní, no niekedy sa moje slová nedajú zaradiť do žiadneho z literárnych žánrov. A preto blog. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu