reklama

Keď ide mamička prvý krát do škôlky

Nový rok pre nás začal dňom s veľkým Š. Moja staršia dcéra mala ísť prvý krát do škôlky. Ako správna mamina, som to prežívala s ňou. Vlastne, oveľa viac ako ona :) .

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Pred rozhodujúcim dňom sa mi dušička scvrkla do miniatúrnej, ale dosť vystrašenej guľôčky, celú noc som sa prehadzovala na posteli a špekulovala som, aké to bude, keď to naše dievčatko odíde od mamičky.
Snívali sa mi hrôzostrašné sny a od piatej rána som len civela do stropu a pod chvíľkou skontrolovala, či to chúďatko ešte stále spí v bezpečí vedľa mňa.

Ráno som ju opatrne zobudila a ako klasicky som čakala, že nám vstávanie bude trvať aspoň 15 minút.
Na moje veľké prekvapenie Lucia pri slove škôlka vyletela z postele ako namydlený blesk, zoširoka sa na mňa usmiala a do piatich minút bola oblečená do pripravených vecí. Bez jediného slovíčka protestu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po príchode do škôlky sa SAMA aktívne vyzliekla, obula do papučiek a moju otázku, či s ňou nemám ísť do triedy, len blahosklonne odignorovala a rozradostene poskakovala po schodoch do triedy. Ani mi len nezamávala!
Ešte som ju zazrela, ako sa vrhla k oknu a ja naivka som si myslela, že mi bude mávať.

Ostala som teda s menšou dcérou stáť pred škôlkou a už sa mi v hlave rojili myšlienky, ako jej niekto v škôlke ublíži, ako tam za mnou plače, ako mi po mojom návrate povie, že už tam nikdy nepôjde...

Keď som po ňu s obavami a radosťou prišla, Lucka ma nadšene vítala, ako bolo v škôlke super a aký tam pila fajný čaj a že zajtra pôjde znova.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obávam sa, že som nástup mojej prvorodenej do škôlky poriadne prehnala a že niektoré "vylietania z hniezda" sú oveľa bolestivejšie pre mňa, ako pre moje deti.
To viete, pupočná šnúra nepopustí :) .

Alžbeta "BeBa" Patayová

Alžbeta "BeBa" Patayová

Bloger 
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajne-neobyčajná, zaujímavo-fádna, romanticko-skeptická, snívajúca mama, žena a učiteľka. Večné dieťa. Ja... Zoznam autorových rubrík:  Mamičkovské radostiTrošku filozofovaniaKlebetímPolitizujem

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu