reklama

Grand House alebo bezmocnosť obyvateľov Ružinova

Dnes to bola domová schôdza ako každá iná. Vlastne úplne tak nie. V jej závere dobehol sused zo susedného domu, ktorý je v Členom Spoločenstva ich vlastného vchodu a „riadi veci domové“. Nedobehol len tak, priniesol „Jóbovku“ a šokoval všetkých mojich susedov informáciou o pochybnom projekte GRAND HOUSE.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Grand house s.r.o. so sídlom na Vrútockej 46 v Bratislave predložil Magistrátu svoj „veľkolepý“ zámer. Myslím, že každý z Vás, ktorí bývate v Ružinove poznáte budovu Sporiteľne na Záhradníckej ulici situovanú neďaleko Slovanetu, bývalej tlačiarne kolkov. Milý Grand house ide „prestavovať a dostavovať budovu Sporiteľne na 9 poschodový objekt a hneď vedľa ide postaviť ďalší 9 poschodový dom, ktorý bude tvoriť s budovou Sporiteľne „dispozičný celok“. Neviem, v koho hlave sa zrodil nápad postaviť tu **** hotel s kapacitou 150 izieb (!). Okrem toho tu má byť parkovacia garáž s kapacitou 365 stojísk, čo nebude lacné.... kde budú parkovať zatiaľ obyvatelia našej štvrte a ľudí, čo sem prichádzajú za prácou nikoho nezaujíma. Pritom sa nedávno zrušilo parkovisko na Palkovičovej, kde bude ďalšia stavba. Podzemné garáže potom budú asi predávať obyvateľom za „výhodné ceny“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ja len viem, že v bezprostrednom okolí cca 350 m tu máme 4 (!) hotely. *** hotel Nivy, hotel Tourist, hotel PTK ECHO, a ďalší, novovybudovaný **** hotel , tuším sa volá Premium. A to nespomínam cez cestu mafiánsky Junior hotel a južne od neho kúsok je Holiday INN. V súčasnosti nie je žiadnym tajomstvom, že hotelové izby zívajú prázdnotou a ako tak idú na prenájom len kongresové centrá.

Zaujímalo by ma, na akých marketingových prieskumoch a následne na tom postavených cash-flowoch bol postavený celý project GRAND HOUSE a hlavne aký hlupák to celé bude financovať v čase krízy, keď návratnosť je v nedohľadne.

Dopravne majú byť objekty napojené na uzučkú Palkovičovu jednosmernú ulicu, kadiaľ už teraz sa dá ledva prejsť osobným autom a to nespomínam aké problémy tu majú smetiari.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Člen predstavenstva susedného spoločenstva sa o projekte Grand house dozvedel z Bratislavských novín v sobotu. Dnes bol na Magistráte, kde podľa článku obyvatelia môžu zhliadnuť tento zámer. Po projekte tam nebolo ani stopy. Pritom mal byť dostupný od 11.2. do 4.3., občania môžu svoje stanoviská doručiť na Ministerstvo životného prostredia do 4.3.2009. Podľa internetovej stránky do 3.3.2009.

Obyvateľom zostanú opäť len oči pre plač. Predpokladá sa, že Grand house začne s výstavbou v máji tohto roka a stavba potrvá do apríla 2011.

Lucia Paulikova

Lucia Paulikova

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  1x

posadnutá cestovaním, závislá na zážitkoch a priateľoch Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu