reklama

Ennio Morricone, moja láska

Žiaden iný hudobný skladateľ nedokáže vyjadriť hudbou moje vnútorné pocity, len Ennio Morricone. A Ennio Morricone zďaleka nie je len autor smutnej harmoniky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Musím priznať, že ma k nemu pritiahla práve preslávená smutná harmonika. Bola to láska na prvé počutie, toľko emócií a citu v hudbe som dovtedy nepočul. Tak som si začal zháňať viac informácií, na každej ceste po Európe som nevynechal návštevu hudobného obchodu a postupne som objavil jedného z najgeniálnejších hudobných skladateľov 20. storočia.
Mám od neho hodiny nádhernej hudby, jeho tvorbu už dnes spoznám vo filmoch na prvé počutie. Viete ako spoznáte film s hudbou Morriconeho? Jednoducho – hudbu k filmu okamžite zaregistrujete, nebude len vhodne dopĺňať dej, ale pridá mu nový rozmer. Pamätáte si Malenu? Skúste The Mission. Spomeňte si na úvodnú znelku seriálu Mafia s komisárom Cattanim, ktorá nás za hlbokého socíku spoľahlivo zvalila na pohovku pred telkou. Alebo na Cinema Paradiso, Lolita, U-Turn, Kill Bill...
Dnes sa mi podarilo zohnať hudbu k filmu Legenda o 1900. Ten film som videl dvakrát, dvakrát som ho prepol v polovici a dvakrát som žasol nad muzikou a ľutoval, že som to nevidel celé. Dnes mám sviatok a budem ho mať určite aj zajtra a pozajtra :)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ennio Morricone zložil hudbu k viac ako 410 filmom. Dočkal sa jediného Oscara.

Marián Pavel

Marián Pavel

Bloger 
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bývalý redaktor denníka SME, teraz u konkurencie. A otec jedného úžasného dieťaťa. Zoznam autorových rubrík:  VŠEOBECNE

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu