reklama

Marihuana je bránou do sveta tvrdých drog, ale...!

Tvrdenie, že marihuana je práve tým predpeklím, ktoré čaká mladých (prípadne kľudne aj starších užívatelov) predtým, než vstúpia do sveta tvrdých drog je velmi reálne. No táto hrozba pochádza len minimálne, ak vôbec, z chuti bádať po silnejších a novších "stavov". Toto nebezpečenstvo tu existuje práve kvôli klasifikácií marihuany mimo zákon a tým pádom môžme tvrdiť, že de facto za to môžu práve naši rigidní politici.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)
MJ Law
MJ Law (zdroj: stiahnut z amazon.com)

Aj napriek úplne minimálnemu nebezpečenstvu, ktoré táto rastlina predstavuje pre človeka alebo spoločnost, aj napriek masovej rozširenosti, kulturálnej akceptovanosti a nulovej syntetike jej zloženia je postih za prechovávanie tejto "buriny" (alebo skôr jej primárnen psychoaktívnej látky) totožný s postihom, ktorý nás čaká, ak by u nás doma polícia našla dve atómové hlavice a tri rakety typu SCUD, ktoré sme si výhodne kúpili u irackého diktátora alebo ak by sme nedajbože niekoho zrazili a usmrtili vďaka našej nedbalosti.
To znamená, že ktorýkoľvek rekreačný užívateľ tejto drogy vedome porušuje zákon a vie, že de jure môže byť súdený na takej istej úrovni ako nukleárny terorista. Bohužial toto všetko má ešte väčší podvedomý dopad na jedinca, pretože sa aj podvedome dostáva do populácie, ktorá môže byť postavena "mimo zákon" a po pár návštevách jeho lokálneho dealera, veľa krát v odpudzujúcej "ghetto", časti jeho mesta môže jeho zmýšľanie nabrať takýto smer:
"Veď toto je úplne neškodné, nie som z toho ani tak rozjeb**ý ako z alkáču, nechápem ako môžu okolo toho robiť taký humbuk a ako mohol kamoš za to dostať rok natvrdo a dva podmienečne.. nabudúce ked si pojdem kúpiť pytlík sa spýtam na nejaké piko, veď ten trest je tam podobný, o čo to môže byť horšie?"
Viem, že poväčsina sa môže zasmiať nad infantilnosťou tejto predošlej vety, ale snáď čo najviac ľudí v nej uvidí pointu, ktorú chcem zdôrazniť, že kriminalizovaný stav tejto drogy dáva podvedome ľudom pociť, že pohyb v tejto sfére nemôže byť až tak veľmi nebezpečný.
Pre zdôraznenie uvediem príklad nespočetného množstva ľudí, ktorí každý večer balansujú so svojím životom pri bezhlavom požívaní alkoholu, ale ani za svet by neskúsili túto "drogu", lebo nechcú byť označený za "feťáka alebo narkomana". A presne tu je vidieť tá jednoduchá synergia marihuany a iných, oveľa nebezpečnejších drog.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tento článok sa dištancuje od navádzania k užívaniu drog, je to len vodítko, rada pre ľudí, ktorí budú chcieť v budúcnosti racionálne vysvetlovať rekvalifikáciu tejto rastliny a látky v našom trestnom zákone.

Pavel Horváth

Pavel Horváth

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent Univerzity Komenského, v istých chvílach mizantrop, v iných pre zmenu filantrop. Zoznam autorových rubrík:  VšehochuťSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu