reklama

Nelámem nad ním palicu, ale moju dôveru nemá

​Nie som génius. Tridsaťpäťročná prax ma naučila čítať charaktery ľudí. Mal som možnosť stretnúť a zblízka spoznať tisíce vojakov vrátane desiatok generálov z celého sveta. Niečo mi na Žilinkovi nesedelo, ale nevedel som čo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Pána Žilinku osobne nepoznám. Podľa všetkého je to čestný človek. Ale jeho vyjadrenia a kroky, o ktorých som sa dočítal, niekde vo vnútri spustili šiesty zmysel a pocitový alarm, že je to aj človek, ktorý je rád Niekým a rád sa s Niekým ukazuje. Aj preto som napísal na svojom blogu o ňom hneď, ako bol zvolený.

Bohužiaľ, moje intuitívne tušenie sa potvrdilo. Podľa článku Ondreja Dostála a ďalších informácií sa ukazuje, že pán Žilinka naozaj viac, než je zdravé,chce byť Niekým. Každý sme nejaký a máme aj svoje chyby. Ja, keď som videl, že v systéme som pre niektorých mocných persona non-grata, že už ho nebudem môcť viacej zmeniť a že akékoľvek moje pokračovanie by bolo čistou kolaboráciu, radšej som verejne odišiel.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pán Žilinka je v inej situácii. Poslanci vložili do neho nádej, že konečne začne meniť systém prokuratúry tak, aby prestal slúžiť mafii a často krát aj pochybným politickým záujmom. Teraz sa ukazuje, že jeho túžba byť konečne niekým veľkým významným, skrátka papalášom je podstatne väčšia ako sa zdalo.

Je až tak veľká, že ho viedla k tomu, aby klamal počas vypočúvania v Národnej rade SR zvolenými zástupcami ľudu. V Amerike pre to, že prezident Clinton klamal o svojej sexuálnej afére počas vypočutia kongresom, aktivovali proces impeachementu. Chceli odvolať ľudom zvoleného prezidenta nie pre jeho sexuálnu aféru, ale pre to, že si dovolil o nej klamať pred poslancami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nemám dobrý pocit z generálneho prokurátora, ktorý je v záujme toho, aby sa dostal na funkciu, ochotný posielať za seba vybavovačov, aby za neho lobovali. Naviac o tom aj klame. Mnohé veci sú často krát iné, ako sa navonok javia. Punc čestnosti a nekompromisnosti prokurátora Žilinku dostal vážnu trhlinu.

Pán Žilinka, aj napriek tomu, že klamal, bol legitímne zvolený za generálneho prokurátora a mal by byť vymenovaný. Ale všetci ideme do rizika a neistoty , ktorá jeho charakterová vlastnosť u neho preváži. Či to bude túžba po moci, alebo vôľa očistiť prokuratúru a nastoliť právny štát.

Nelámem nad ním palicu. Som síce len prostý a zdanlivo bezvýznamný občan, ale na každom z nás záleží. Moju dôveru si nový generálny prokurátor musí najprv získať. Rovnako ako politici, ktorí ho do funkcie dosadili.

Pavel Macko

Pavel Macko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  167
  •  | 
  • Páči sa:  5 402x

Predseda mimoparlamentnej opozičnej strany ODS - OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA. Som generálporučík armády v zálohe. Venujem sa: stratégie a technológie, bezpečnosť a obrana, medzinárodné vzťahy. Vzdelanie: Ing. (1. výzbrojno-eletrotechnický - optoelektronika a 2. automatizácia velenia a elektronické počítače) CSc. – vojenská technika, VA Brno MSc. – stratégia národných zdrojov, NDU, Washington D.C., USA vyšší akvizičný kurz (II. st VŠ), USA Skúsenosti: technické, manažérske a vojenské funkcie, velenie a riadenie medzinárodných tímov, velenie a riadenie medzinárodných vojenských operácií, inovatívny výcvik a simulačné technológie. Top zamestnania: zástupca náčelníka GŠ OS SR, veliteľ NATO JFTC, zástupca veliteľa pozemných síl, veliteľ celoarmádnej logistiky, šéf operácií ISAF v Afganistane, zástupca pre podporu veliteľstva ALLC HQ Heidelberg. . Zoznam autorových rubrík:  Obranná politikaNaše ozbrojené silyBezpečnostná politikaTrocha histórieKauza generálov fantómSpoločnosťSpomienky a zaujímavostiNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu