reklama

Paralýza základných bezpečnostných funkcií štátu

Kópie pasu 60 členov Sulíkovej delegácie kolujú po internete. Prečo by mali občania dôverovať štátu a jeho inštitúciám?

Paralýza základných bezpečnostných funkcií štátu
Kópie pasov podpredsedu vlády a delegácie na internete dokazujú, že štát a jeho úradníci strácajú pud sebazáchovy (Zdroj: Pavel Macko (podklad: www.sme.sk/facebook))
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Vláda riadi štát takým spôsobom, že ten nielenže nechráni občanov, ale nedokáže ochrániť ani svojich predstaviteľov. Nejasné a nevymáhané pravidlá sú cestou k anarchii.

Ak sa niektorí občania organizujú do skupín a robia demonštratívne nájazdy na obchodné centrá, odmietajú plniť elementárne hygienicko-bezpečnostné opatrenia, vyhrážajú sa zamestnancom a štát s tým nevie nič urobiť, je to anarchia. Ak pracovníci štátnych, alebo štátom riadených organizácií stratia aj poslednú štipku príčetnosti a pudu sebazáchovy, je to systematický rozklad štátu a jeho základných funkcií.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nosenie rúška a umývanie či dezinfekcia rúk predsa nikoho neobmedzuje natoľko, aby sa kvôli tomu bojovalo medzi občanmi na život a na smrť. Za danej situácie je to normálna a minimálna požiadavka a diskomfort, ktorý by mal každý s empatiou k druhým zniesť. Po použití toalety tiež očakávame, že ľudia použijú toaletný papier a umyjú si ruky. Napriek tomu kvôli tomu vznikajú konflikty a štát ich nevie riešiť. Občania sú vydaní napospas ukričanejším a silnejším.

Ak opakovane a beztrestne bývavý šéf Najvyššieho súdu demonštratívne porušuje pravidlá a nedostane žiadnu sankciu, tak je to veľmi zlý signál. Buď orgány štátu nevedia urobiť poriadok, alebo vyhlásené pravidlá môžu mať nejakú právnu vadu. Alebo tu máme rôzne pravidlá pre papalášov a občanov. V každom prípade je to cesta k anarchii. Vláda má ešte stále aspoň naoko ústavnú väčšinu. Ak nedokáže prijímať a implementovať dostatočne jasné a zrozumiteľné pravidlá a následne ich vysvetľovať občanom a vymáhať ich plnenie, nemá právo vládnuť krajine.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako môže vyšetrovateľ po roku prehlásiť, že prokurátorka Kováčiková mohla chodiť do práce aj napriek pozitívnemu testu? Smiešne výhovorky, že ona len uzatvárala agendu a nestretávala sa na pracovisku s ľuďmi môžu platiť iba v anarchii, ale nie v právnom štáte. Konštatovanie, že skutok nie je nezákonný je pľuvancom do tváre všetkým občanom, ktorí museli pykať za rovnaké prehrešky. Nehovoriac o tom, že by mal niekto aj vysvetliť, v čom je rozdiel u Kováčikovej a ostatných občanov.

S kópiami 60 pasov si hocikto môže otvoriť najmenej 60 tradingových účtov, účty v kryptomene, alebo otvoriť účty a zobrať úvery vo viacerých online bankách. Blahoželám všetkým účastníkom zájazdu! Pre istotu by som bol niekoľko rokov v strehu, okamžite zrušil pas a informoval o tom celý svet.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poslanci osobitného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ sa zrejme nechali opiť rožkom riaditeľom inštitúcie, o ktorej sú roky pochybnosti o transparentnosti vydávania osvedčení o bezpečnostnej spoľahlivosti. Predtým realitný magnát Balciar dobehol iných poslancov vrátane bývalého ministra obrany, že má vydokladovaný majetok. To, že Fico rozprával o previerke svojej milenky ešte predtým, než išla na detektor lži nič nevyvracia. Ani to, že človek s postcovidovým syndrómom a problémami s alkoholom si pletie Jožka s Jankom, alebo Romana s Martinom.

Dôležité je to, či podnet na overenie bezpečnostnej spoľahlivosti Ficovej priateľky vznikol ešte pred tým, ako Fico rozprával o vybavovačkách. Všetko ostatné je totiž len taktika skúsených hráčov, aby všetko vyzeralo v poriadku a nenápadne. Aj keby niekto pomáhal dotyčnej slečne s prípravou na previerku, tak by nebol taký hlúpy, aby napríklad sadu otázok na polygrafe zaevidoval týždne dopredu. Nechal by to na pár hodín pred realizáciou, aby nevznikal zbytočný šum. Otázky predsa finalizuje operátor až na základe rozhovoru s účastníkom kabaretu. Trestné spisy sú plné toho, ako to fungovalo v bezpečnostných zložkách za vlád Smeru. Nie je dôvod si myslieť, že to na NBÚ bolo inak. Najmä, ak mu šéfuje človek, ktorý vstúpil do SIS v časoch najhorších štátom sponzorovaných zločinov s účasťou SIS.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak chceme mať skutočnú istotu, tak je potrebné absolútne nestranne a objektívne preveriť validitu bezpečnostných previerok riaditeľa NBÚ, pracovníkov NBÚ, prokurátorov Žilinku, Lipšica, Kozolku, Remetu, Chylu, Šufliarskeho a ďalších. Zákonných dôvodov na tento krok je dosť.

Záver: Schody sa vždy zametajú zhora nadol. Ak majú občania dôverovať štátu, musia mať istotu, že môžu dôverovať jeho riadiacim funkcionárom.

Pavel Macko

Pavel Macko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  5 729x

Predseda mimoparlamentnej opozičnej strany ODS - OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA. Som generálporučík armády v zálohe. Venujem sa: stratégie a technológie, bezpečnosť a obrana, medzinárodné vzťahy. Vzdelanie: Ing. (1. výzbrojno-eletrotechnický - optoelektronika a 2. automatizácia velenia a elektronické počítače) CSc. – vojenská technika, VA Brno MSc. – stratégia národných zdrojov, NDU, Washington D.C., USA vyšší akvizičný kurz (II. st VŠ), USA Skúsenosti: technické, manažérske a vojenské funkcie, velenie a riadenie medzinárodných tímov, velenie a riadenie medzinárodných vojenských operácií, inovatívny výcvik a simulačné technológie. Top zamestnania: zástupca náčelníka GŠ OS SR, veliteľ NATO JFTC, zástupca veliteľa pozemných síl, veliteľ celoarmádnej logistiky, šéf operácií ISAF v Afganistane, zástupca pre podporu veliteľstva ALLC HQ Heidelberg. . Zoznam autorových rubrík:  Obranná politikaNaše ozbrojené silyBezpečnostná politikaTrocha histórieKauza generálov fantómSpoločnosťSpomienky a zaujímavostiNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu