reklama

Ste platení občanmi, pán Purgat a spol.!

Prokurátorská rada nabrala odvahu a konečne sa po čase ozvala. Nie však proti pomerom v prokuratúre alebo proti odkladaniu skompromitovaných prokurátorov na lukratívnych flekoch. Prokurátorom vadí len kritika ich stavu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V žiadnom prípade neschvaľujem vulgarizáciu komunikácie oficiálneho predstaviteľa štátu smerom k prokuratúre a štátnym zložkám. Ale ako otec obete mafiánskej likvidácie políciou a prokuratúrou, ktorí neváhali použiť metódy na úrovni organizovaného zločinu, viem pochopiť frustráciu premiéra.

Prokurátorská rada sa ozvala, že jej vadí, ako sa premiér vyjadruje. Fajn, majú na to právo a je to aj správne. Ale šokuje ma, že sa páni ctihodní prokurátori neozvali na to, že viacerí prokurátori a sudcovia sa podieľali na napomáhaní organizovanému zločinu zametaním ich káuz pod koberec, alebo nezákonným účelovým prenasledovaním nepohodlných osôb.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nemôžem uveriť, že pánovi Purgatovi a členom prokurátorskej rady, ani etickej komisii prokuratúry nevadí, že generálna prokuratúra je prešpikovaná prokurátormi, ktorí mali priamu voľbu na podozrivých mafiánov a vrahov, alebo sa zúčastňovali pitiek s nechutnou zábavou na úkor obetí masového vraha. Aj toto je skutočný problém prokuratúry a nie Trnkove tepláky v interview. Ľudia tejto kvality by mohli byť prokurátormi len na Slovensku a možno niekde v najzaostalejšej rozvojovej krajine.

Naši prokurátori a prokurátorky by si mali uvedomiť, že ich oficiálne príjmy pochádzajú od občanov. Tí majú právo vyjadriť aj svoje rozhorčenie, ak vidia, že nie každý prokurátor pracuje pre ich bezpečnosť a spravodlivosť. Slovensko nie je Bielorusko, ale aj trpezlivosť našich občanov má svoje hranice a prokuratúra bola zriadená na ochranu práva a poriadku a nie ako samoúčelná kasta vyvolených.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

---

Pozn.: K napísaniu komentára ma inšpiroval status od Zuzany Šubovej na sociálnej sieti, ktorý si môžete prečítať tu:

https://www.facebook.com/zuzana.subova.735/posts/377463166575181

Pavel Macko

Pavel Macko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  167
  •  | 
  • Páči sa:  5 402x

Predseda mimoparlamentnej opozičnej strany ODS - OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA. Som generálporučík armády v zálohe. Venujem sa: stratégie a technológie, bezpečnosť a obrana, medzinárodné vzťahy. Vzdelanie: Ing. (1. výzbrojno-eletrotechnický - optoelektronika a 2. automatizácia velenia a elektronické počítače) CSc. – vojenská technika, VA Brno MSc. – stratégia národných zdrojov, NDU, Washington D.C., USA vyšší akvizičný kurz (II. st VŠ), USA Skúsenosti: technické, manažérske a vojenské funkcie, velenie a riadenie medzinárodných tímov, velenie a riadenie medzinárodných vojenských operácií, inovatívny výcvik a simulačné technológie. Top zamestnania: zástupca náčelníka GŠ OS SR, veliteľ NATO JFTC, zástupca veliteľa pozemných síl, veliteľ celoarmádnej logistiky, šéf operácií ISAF v Afganistane, zástupca pre podporu veliteľstva ALLC HQ Heidelberg. . Zoznam autorových rubrík:  Obranná politikaNaše ozbrojené silyBezpečnostná politikaTrocha histórieKauza generálov fantómSpoločnosťSpomienky a zaujímavostiNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu