Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Pavol Benčík

Pavol Benčík

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Viem čo-to o dobrom jedle a neváham sa s vami o to podeliť. Som gurmán, gastronóm a nevyliečiteľný pôžitkár. Zo všetkých vášní považujem lásku k jedlu za jednu z najsilnejších. Na svojom blogu sa budem s vami deliť nielen o to, čo pristálo na mojom tanieri, ale aj to, kde som pristál ja na mojich cestách za dobrým jedlom. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Nezaradené

5 dôvodov, prečo nejem špargľu v zime.

Pavol Benčík

5 dôvodov, prečo nejem špargľu v zime.

Každý rok robíme na Hviezdoslavovom námestí fašiangovú zabíjačku. Muzika, klobásy, jaternice, a praví zabíjačkoví majstri na čele s Ferim Báči. Keď som tam tak stál a pozeral sa na ľudí, ako si všetci, zima-nezima, vychutnávajú pravé fašiangové špeciality, opäť som si raz uvedomil, že so šalátikom by som tam zrejme neuspel. Pretože v zime ľudompodvedome chutí niečo úplne iné ako v lete. A ak to aj vyslovene nevyhľadávajú, ich telám sa to žiada určite. Sezónnosť je moja veľká téma a jedna z mojich najobľúbenejších inšpirácií. Dnes vám poviem, prečo si myslím, že by sme mali jesť sezónne, a teda aj lokálne jedlá.

  • 15. feb 2015
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 51
7 vecí, ktoré som sa o jedle naučil v Amerike.

Pavol Benčík

7 vecí, ktoré som sa o jedle naučil v Amerike.

Keď sa povie USA,  mnoho z nás si predstaví masu obéznych ľudí stravujúcich sa polotovarmi alebo vo fast-foodoch, s hranolčekmi a kolou v ruke. Určite aj toto je (a právom) verný obraz o stravovacích návykoch dnešných moderných ľudí, ktorí už ale bohužiaľ nežijú len za oceánom. Dnes ale budem písať o inej Amerike. O krajine, ktorá je pre mňa jednou z najinšpiratívnejších, pokiaľ hovoríme o jedle, gastronómii, trhu a mentalite ľudí.

  • 17. nov 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 50 539x
  • 90
Gurmán vo Wachau? Na bicykli aj s Michelinom.

Pavol Benčík

Gurmán vo Wachau? Na bicykli aj s Michelinom.

Na cestovaní za jedlom a objavovaní sveta vidličkou ma najviac baví to, ako veľakrát ani len netušíme, čo za poklady máme takmer za rohom. Určite budem vo svojich ďalších blogoch písať aj o gurmánoch v New Yorku či kulinárskych zážitkoch na Islande, ale tentokrát sa s vami prejdem (lepšie povedané prebicyklujem) jedným z najúžasnejších regiónov v Európe – rakúskou oblasťou Wachau, vzdialenou od Bratislavy len slabých 150 kilometrov. Je to však poklad, a to doslova, keďže Wachau patrí do kultúrneho dedičstva UNESCO. Históriu zvládnete aj sami, ja som si dal za úlohu podeliť sa s vami o niekoľko cenných tipov gastronomického charakteru, a pripravte sa na to, že prvotriedne vína svetovej úrovne tu nájdete takmer na každom kroku. Víkendový gastro výlet v septembri? Ideálne.

  • 15. sep 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 9
Dovolenkujem, teda jem.

Pavol Benčík

Dovolenkujem, teda jem.

Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že s dobrým jedlom nielen podnikám, ale mám preň skutočnú vášeň, vrátane toho, že sám rád a veľa varím. Priatelia a zákazníci, ktorí ma poznajú ešte o čosi lepšie, vedia, že o jedle viem nielen veľa a dlho rozprávať, ale za dobrou gastronómiou aj rád cestujem.

  • 3. aug 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 2
SkryťZatvoriť reklamu