reklama

Pyramídová hra začína kortešačkou

Veru áno! To skupina dvoch - troch založí politickú stranu s pútavým názvom, ktorý brnkne na emocionálnu strunu, upevnenú medzi dvomi kladnými charakterovými vlastnosťami človeka. Opajcuje svoj volebný program od povojnovej KSČ (od nepamäti najproporcionálnejší...) a za peniaze súkromnej firmy - budúceho podielnika ziskov zo štátnych zákaziek - vyrobí plno letákov pre voličov - "dojnice". Založí centrálu a bufet pre štáb, zistí negatíva a klebety o konkurenčných straníckych pyramídach... Tieto patrične reformované, vo vhodnej chvíli používa ako kal, brýzgajúci do očí váhajúcemu podhubiu budúcich platičov (najviac dehonestovaný=najmenšie preferencie).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

A čaká, čaká na prihlášky, bezduché prognózy a mlátenie prázdnej slamy, medzi pre a proti - iskriace v dave mimo nich. Prirodzene, najviac sa teší ďalším finančným dávkam, na sponzorské príspevky od perspektívne mysliacich žralokov doby... Právnik je potrebný pre tvorbu pochybných zmlúv o budúcich zmluvách, keď nebodaj budú rozhodovať, inkasovať a musieť cvakať za predvolebnú podporu... Zíde sa aj keď sú neskôr v sračkách...!

Takáto pyramída rastie vždy od vrcholu, nie podľa zákonov fyziky, ako v Mexiku, či Gize... Líder je od prvopočiatku určený za neomylnú modlu a po zložení prísahy poslušnosti, sa každý na nižšom stupni musí riadiť jeho brisknými nápadmi, regulou a direktívami. V prípade teplého miestečka v parlamente, je už iba formálna prísaha prezidentovi o svedomí...divadlo pre poverčivých uctievateľov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak chcú na jednom hnojisku vyrásť a až do plodov vyzrieť dve a viac tekvíc, poriadne sa navzájom prepletú dužinatou vňaťou. Tak aj tieto politické monštrá. Ich vzájomné prieniky sú riadené utajovanými zákonitosťami diskrétnosti a tolerancie, platnými v džungli. Predátor odchádza s plnším bruchom, ale niečo nechá aj nižším druhom, pekne podľa palebnej sily. A represívne - obslužné orgány, ako hyeny, sú na likvidáciu možnej nákazy, zo zle maskovaných zvyškov... Nie ako sa pertraktuje - na ochranu práva a spravodlivosti bežných občanov.

Zmagorené masy po voľbách veľmi rýchlo zistia, kde končia ich dane a poplatky v tejto bizarnej mäteži pyramíd - vďaka investigatívcom na voľnej nohe... Lež zo zásady, doteraz nedošlo u nás k náprave ani pri jedinej takejto hre! Vklady sa nevracajú! A u politikov platí aj zo zákona - pozor, nedotýkať sa - hrozí mokrá lepra!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sme proste prekvitajúcou krajinou pyramídových hier politikov, najmä počas kortešačiek !

Pavol Štulajter

Pavol Štulajter

Bloger 
  • Počet článkov:  96
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vraj som odjakživa konfliktný typ a rebel... Argumentujem, že to tak nie je a - som v konflikte! Zoznam autorových rubrík:  FíčerKritikaNázorUtajená realitaSociálnospoločenskéZo života - reminiscencie

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu