reklama

Takto teda nie...

...nikam to nevedie a ani nič nerieši. Čím väčšia voľnosť v "demokratickom živote" človeka - tým viac podrazov, podvodov, zlodejiny, vrážd a vzájomnej nenávisti v honbe za "zlatým vajcom". Medzi charakterovými vlastnosťami dneška, dominujú - sebectvo, bezohľadnosť, podlízavosť a hazard. Pod sprofanovaným, zidealizovaným výrazom - "demokracia", sa páchajú ani nie prehrešky, lež zverstvá voči všetkému tomu, čo sa snažia matky vštepiť svojím deťom výchovou... vraj socializmus a komunizmus nepočítal so zlými vlastnosťami ľudí, preto nebol realizovateľným. Tak teraz žijeme realitu "slobody" - pohodeného odpadu, na smetisku skupín JT, PENTA, EÚ, USA,... pod dohľadom exekutívy za vlastné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Vezmite si len takú zbytočnosť, ako sú voľby... Koľko intríg, zamlčovania pravdy, falošného i opodstatneného obviňovania bez efektu, nesplniteľných sľubov zblbnutému národu... Za jeho vlastné peniaze, ktoré by sa mali využiť úplne inak, v priamej pomoci najchudobnejším státisícom Slovákov.

Ani nie tak dávno, každý národ viedla rada starších, skúsených, nepodplatiteľných, spravodlivých - volených priamo. Bez výhod. Zodpovedali za svoje rozhodnutia všetkým a niesli za ne aj kožu na trh, pod hrozbou trestu, vyhostenia zo spoločnosti, či životom. Náčelníci vzorom ostatným, zárukou dodržiavania dobrých zákonov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V súčasnej politike, ako zásterka sprofanovaných, zvrátené formulky reklamy forsírujú mladých, neskúsených, ľahšie ovládateľných koristníckymi bardmi, so zásluhami v krádeži, zvanej privatizácia. A možno práve oni sú iba pokračovateľmi svojich učiteľov vo virtuálnej forme - nezaťažených minulosťou. Začínam veriť, že hoci rozumní nominanti všetkých tých smiešnych politických strán, nie sú v poriadku charakterovo a morálne, keď tak zápasia o posty v zhnitej elite na Titaniku. Keby necítili v povetrí prípadného úspechu mastnú kosť, lúče slávy, či istotu krvavej koristi, tak načo...?! Načo by takto ponižujúco neskromne besneli ? Vraj, pre dobro národa - riadna debilina, ktorá sa stáva po zasadnutí do poslaneckého kresla ďalší podvod. To skôr kvôli zabezpečeniu nahrabaného, pred bratmi z mafie...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neviem, či vôbec dokáže takto "demokraticky zjednotené" ľudstvo niečo ozdravné pre seba vykonať a zrušiť podporu nenásytných jednotlivcov a skupín, rozdeľovať statky ľudskej činnosti a prírody medzi všetkých žijúcich v tom - ktorom štáte. Zatiaľ však chudobe sľubuje zbohatlík lepší zajtrajšok za volebný hlas, čo mi pripadá ako ďalšia privatizácia - duševného majetku človeka, za poplatok vedeného, jeho aj tak prázdneho konta. Znásilňujúce frázy o nutnosti účasti na voľbách, lebo... samé konštrukcie hrozieb, ako v náboženstve, sú toho dôkazom.

Pavol Štulajter

Pavol Štulajter

Bloger 
  • Počet článkov:  96
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vraj som odjakživa konfliktný typ a rebel... Argumentujem, že to tak nie je a - som v konflikte! Zoznam autorových rubrík:  FíčerKritikaNázorUtajená realitaSociálnospoločenskéZo života - reminiscencie

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu