reklama

Protivné sny alebo Ako som sa bál o nášho hafana... :-)

V túto uplynulú nedeľu nadránom som mal jeden normálny krátky sen, v ktorom sa nedialo nič nenormálne - len sa mi snívalo, že som vstal a...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

...moja mama nakukla do mojej izby a povedala mi s trocha vážnou tvárou, že starší z dvojice naších psov pred pár hodinami umrel. Potom sa vytratila preč, ja som ostal ležať zadumane na svojej váľande, čumel som na strop a horúčkovito uvažujúc privrel poriadne oči. Cítil som akýsi zvláštny stav, ktorý prebiehal už pár minút. Náhle na mňa prišiel ten povedomý pocit "odľahčenia" a začal som naplno vnímať hmotný svet okolo seba. Oči som mal otvorené, ako keby som ich ani pred pár sekundami vôbec nezažmúril. Jasné... Sen... A tak som teda druhýkrát - teraz už naozaj - vstal a zašiel hneď na kus klasickej rannej konverzácie s mamou, ktorá bola práve v kuchyni. Samozrejme, opýtal som sa jej, či je pes nažive a upozornil ju na ďalší môj debilný mini-sen s charakterom "je mi ľúto, ale máme pre vás správy rovnako dušu potešujúce ako spravodajstvo komerčných televízií"... :-) 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Náš v roku Pána 1994 narodený foxteriér s absolútne neočakávateľným menom Foxi, bol, prirodzene, stále nažive. Hneď po otvorení dverí a vyjdení na gánok ku mne pristúpil a venoval mi svoj bodrý, i keď už troška stareckejší úsmev a obligátne zavrtel krátkym chvostom. Vedľa neho poskackoval náš najnovší prírastok, zatiaľ len nádejný učeň-tovariš veľkého veterána-nezbedníka Foxáča I. Jednoducho Rafko - šialene hravý kríženec bieleho špica a labradora retrievera. Skutočne smrtonosná kombinácia... :-) Ale vrátim sa k Foximu. Stále je na svoj vek bystrý a agilný. I keď má už o čosi opatrnejší a menej šprintérsky krok ako, povedzme, pred 5 rokmi. Nemám oňho strach - málokedy býval chorý a zjavne je dosť dlhoveký a starobu dobre znášajúci. Zajtra ho možno znova vytiahnem na väčšiu túru po našom drsnom vidieku. My sme už také dve dobre zohraté zálesácke nátury... :-)

SkryťVypnúť reklamu
reklama
"Zdravím !" :-)
"Zdravím !" :-) 

"Hm... To be or not to be ?"
"Hm... To be or not to be ?" 

"Nerušte moje kruhy !"
"Nerušte moje kruhy !" 

"Ej, ale tu pôsobím majestátne, že ?" :-)
"Ej, ale tu pôsobím majestátne, že ?" :-) 

Foxi teda žije ďalej, jar nám krásne prechádza do leta a život beží normálne.

Ak je však pravda čo sa o snoch hovorí - že ich ústredná myšlienka alebo záver je antonymum reality - môžem spokojne skonštatovať, že pred ním leží ešte veľa dlhých rokov... Ktovie ? Možno sa dožije aj dvadsiatky - rekordmanom bol vraj nejaký tridsaťročný havo... :-)

No čo vy na to ? Nie som expert na sny a podobné zložité psychologické záležitosti, ale... Je na tom niečo pravda s tým opačným významom ? Alebo je to len taká laická povera ?

P.S. Už vás vidím ako všetci kývete hlavou, dvíhate obočia a kladiete si otázku : "Deväťnásťročného maturanta takéto drobné koniny natoľko zaujímajú ?" :-)

Peter Molnár

Peter Molnár

Bloger 
  • Počet článkov:  146
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Peter Molnár sa menujem, občas niečo dokafrem... :-)Povolanie : Steampunkový medievalista a pilot Krvavého jastraba... ;-)"Naučiť sa lietať je jednoduché - hodiť sa o zem a netrafiť sa." (Douglas Adams) Zoznam autorových rubrík:  Len(ivý a)takMojimi očamiDuma Molnárova :-)Výstrelky literárneSubjektívne objektívomFilmárina - tvrdá drinaZápisky letcoveNa vandrovkeTörténelemPamiatkyRecenzieMuzičkaHaluzenieSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu