Čo tak obed u Ruda?

Na svojich cestách Slovenskom veľmi často jedávam v rôznych reštauráciach. Niektoré sú bežné, niektoré nedosahujú ani štandard (a o týchto by som sa radšej vyjadrovať ani nechcel), a niektoré si zapamätáte. Tak ako ja na svojej návšteve Reštaurácie Rudolf.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
Penzión Reštaurácia Rudolf
Penzión Reštaurácia Rudolf (zdroj: www.penzionrudolf.sk)

Reštaurácia Rudolf sa nachádza v obci Nedožery - Brezany, asi 2 km severne, smerom na Žilinu. Týmto smerom chodím, žiaľ, iba pár krát ročne. Pravidelne jedenkrát v lete, pri účasti na jednom športovom "kempe," inokedy len náhodne. Poslednú sobotu som si s bratom spravil malý výlet do Prievidze, a neplánovane sme zakotvili aj v tejto reštaurácii. Myslím, že obaja môžeme potvrdiť, že našťastie. Aj keď som tu nebol prvý krát, vždy ma dokážu niečim prekvapiť. Naša návšteva bola malým kulinárskym zážitkom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pri vstupe do reštaurácie vás privíta "rodinné prostredie" prerobeného rodinného domu, s pekným zariadením. Steny zdobia obrazy a dobové fotografie. K dispozícii je menšia vínotéka. Neviem ako inokedy, ale v dobe našej návštevy sa v reštaurácii nefajčilo. Toto je pre mňa veľké pozitívum.

Menu reštaurácie je zostavené veľmi vyvážene a zaujímavo. Okrem štandardných predjediel si môžete vybrať aj špecialitky vo forme zapečených slimákov a žabích stehienok. Nech si hovorí kto chce, čo chce, tí Francúzi predsa vedia, čo jedia. Slimáky zapečené s chutným bilinkovým maslom a opraženými mandľami chutili vynikajúco. A k nim fantastické opečené tousty...

SkryťVypnúť reklamu

Z hlavných jedál je taktiež bohatý výber. Pokiaľ by ste si nedokázali vybrať z klasiky, sú tu k dispozícii i špeciality podniku. Šéfkuchár a majitelia podniku zrejme vedeli, čo robia. Poskladali naozaj zaujmavé menu. A keby ste mali chuť na "obyčajné jedlá" je k dispozícii naozaj fantastická pizza a "krčmová" klasika - pečené kolená a rebrá.

Keďže sme tu boli narýchlo, dali sme si pizzu. Pre "mexické povahy" môžem odporučiť Čertovu pizzu. Aj keď má na pizzu a jej vyhotovenie každý svoje gusto, táto bola práve podľa môjho gusta. Tenké cesto, bohatá obloha. Ale pozor na chilli feferóny! Sú naozaj čertovské. :) Pálivejšie som doteraz nemal. Nešofér si dal Plzeň s pravou čapičkou.

SkryťVypnúť reklamu

Keď pôjdem okolo nabudúce, skúsim určite Kapustnicu v bochníku (tá super vyzerala a pekne rozvonievala po celej reštaurácii). A určite nebudú chybať čašníkom odporúčané pečené rebrá.

A tak sa plynule dostávam k obsluhe. V sobotu obsluhoval príjemný čašník v okuliaroch (aj keď som skôr na čašníčky:). Forma komunikácie, ochota, etiketa a rýchlosť je to, na čo si potrpím. Mnoho reštaurácií má síce fantastické jedlo, ale o obsluhe by som skôr pomlčal. Tá potom človeka najskôr znechutí. Reštaurácia Rudolf našťastie k týmto nepatrí. Obsluha je dlhodobo vynikajúca a bez chyby. Skutočný záujem o zákazníka si určite zapamätáte.

SkryťVypnúť reklamu

Aby som nezabudol a neobišiel ani tému hygieny. V mnohých slušných reštauráciach nemajú o úrovni sociálnych zariadení ani poňatia. Hoci aj toto je jedno z miest, podľa ktorých si zákazník vytvára názor o úrovni reštaurácie. Po náhodnej návšteve wc zostáva konštatovať len veľmi dobrú úroveň hygieny.

Cenovo sa reštaurácia zmestí do triedy slušných penziónov. Jedlo nie je veľmi drahé, skôr patrí do tej strednej kategórie.

Mne zostáva iba odporúčanie navštíviť túto reštauráciu. Bohatý výber zaujimavých jedál, rodinné prostredie a fantastická obsluha iba podčiarkuje kulinársky zážitok. Pokiaľ nebudete očakávať tip-top umelú reštauráciu Hilton, budete naozaj príjemne prekvapený. Ak by som mal osobne hodnotiť, tak im dám 9 vidličiek z 10.

Takže, už sa teším na moju opätovnú letnú návštevu...

P.s. Tento článok nemá byť reklamou. Reštaurácia, majitelia a obsluha nevedeli o našej návšteve. Osobne ich nepoznám.

Jozef Petka

Jozef Petka

Bloger 
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pravda víťazí Zoznam autorových rubrík:  ZvolenSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

144 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu