reklama

Iný

V dnešnej dobe demokracie, voľnosti a slobody môže ktokoľvek robiť takmer čokoľvek. Doslova. Mám pocit, že ľudia skúšajú, robia, páchajú. Ale musí to robiť každý?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Rozmýšľal som, čo môže človek v 20. rokoch študujúci na vysokej škole robiť. Čomu sa venovať. Študenti počas prednáškového obdobia žijú. Hovorí sa, že tento život je najkrajšou časťou v živote človeka. Doby študentské. Čo to však obsahuje dnes? Diskotéky, alkohol, cigarety, možno nejaké mäkké drogy a opäť dookola. Človek skúsi všetko, ale po čase ho prestane baviť ten cyklus.

Teraz budem písať o sebe, o mojich pocitoch z tohto všetkého. Áno, človek si užíva, no ak nie už v tej miere, že furt behá von, samé krúžkovice, katedrovice, bytovice, chodbovice, izbovice... tak je považovaný za iného. Prednedávnom mi bolo povedané, že na to, koľko mám rokov si neužívam život tak, ako by som mal. Vraj sa zamýšľam a riešim veci, ako starý 40- ročný chlap. Pýtam sa prečo je to tak? Prečo som iný? Niekedy by som chcel byť ako ostatní. Žiť proste jednoduchým študentským životom, no furt mi niečo vo mne hovorí, rob aj niečo navyše. Prestal som navštevovať v takej miere diskotéky, kluby a podobne a zameral som sa na štúdium. Nie, že by som bol kocka, môj priemer vôbec nepatrí medzi najlepšie na univerzite, ale rozmýšľal som, čo by som chcel v živote vedieť. Pri otázke na mojich spolužiakov mi zásadne odpovedajú, že oni ešte nevedia. Ja mám akú – tú predstavu, čo ďalej, čo by sa dalo, čo by som chcel. V mojom veku asi nikto nerobí to čo ja, nechcem sa teraz chváliť, určite nie, ale robím veci, ktoré ľudia v mojom veku asi nie. Dostal som možnosť byť na pozícií manažéra jedného kultúrneho telesa. Prečo nevyskúšať takúto prácu. Nie je to platené, ale prečo nevyskúšať organizovanie a manažovanie niečoho takého a keď to ešte človeka aj baví... Niekedy mám chuť meniť tento svet, nepáči sa mi, ako všetko funguje, ako to je. Študujem ekológiu a už v minulosti som pracoval na rôznych eko-projektoch a rozhodol som sa popracovať na nich aj teraz. Myslím si, že takéto práce človeka posúvajú, preto aj na vysokej škole pracujem na vedeckej práci. Čo z toho vyplýva? Som iný. Prečo? Lebo robím to čo ma baví, potom som odcudzovaný a niekedy sa cítim ako opustený topoľ niekde v poli. Potom nastupujú depresie a otázka na samého seba, je dobré čo robíš, nemal by si niekedy zapadnúť s davom? Ak sa nebavím s ľuďmi o tom, kto kde chlastal a s kým spal, ale hovorím o politike, kultúre či ekonomike som opäť považovaný za iného. Vraj neadekvátne témy môjmu veku. To je zlé, že poviem, čo si myslím o politickej situácii v štáte v ktorom žijem? Mám na to právo, nie? Potom človek naozaj upadne do brutálnej depresie a chcel by zmeniť celý svoj život, celého seba.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zatiaľ som v živote stretol málo ľudí, ktorí by boli ako ja... asi som nejaké indivíduum... proste iný.

Takže čo z toho vyplýva? Že sa asi pôjdem riadne opiť, vyspať sa s niekým a vtedy asi získam opäť medzi mojimi vrstovníkmi dobré a normálne postavenie, nie nálepku čudáka.

Peťo Varga

Peťo Varga

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladý človek žijúci na Slovensku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu