reklama

Prečo muži podvádzajú

Tento článok je prekladom blogu, ktorý som našla na internete na tejto stránke http://health.yahoo.com/experts/menlovesex/2/why-men-cheat . Jeho autorom je David Zinczenko, aj o ňom na na uvedenej adrese môžete dočítať viac. Preložila som ho pre vás, lebo ma svojím obsahom zaujal a považujem ho do značnej miery za realistický.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Samozrejme, všetci vieme, že aj keď sú muži aj ženy schopní podvádzania, sú to často práve muži, pre koho je ťažké udržať svoje opasky pevne zapnuté. A všetci vieme, že nezáleží na tom, s kým to je, prečo to je alebo kde sa odohráva tých pár hodín maznania sa po-, podvádzanie je najčastejšie neprekonateľným ortieľom smrti vzťahu. Namiesto rozhovorenia sa o tom, čo sa stane po podvode, jednou z ciest ako sa vyhnúť nevere, je vedieť niečo o tom, prečo muži zblúdia. Nasledujúce vysvetlenia nie sú ponúkané ako ospravedlnenie, len ako vysvetlenie toho, čo sa deje v mozgu (a ostatných častiach tela), aby sa tomu možno dalo predísť. Tu sú štyri dôvody, pre ktoré muži najviac podvádzajú:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- Aby naplnil svoju biologickú podstatu: Poznáte tú starú antropologickú rozprávku. Hlavná práca muža, okrem zabíjania niečoho na zub, je rozširovať svoje semeno, aby sa zaistilo prežitie jeho genetického dedičstva. Chcieť sa túlať je mužskou podstatou. Znamená to, že by to mal robiť alebo že si jednoducho nevie pomôcť? Samozrejme nie. Znamená to však, že muž bude pociťovať silnú, extrémne silnú biologickú túžbu klopkať na dvere u susedky. Viedol som túto diskusiu s tuctami mužov a žien: Sú muži predurčení podvádzať? Mojou odpoveďou je nie, nie sú, napriek svojej biologickej podstate. Ale často sa tomu musia brániť. Hlavne po krígli piva a dvoch pohárikoch Jacka Danielsa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

- Aby sa mu dostalo pozornosti: Samozrejme, niektorí chlapi podvádzajú, pretože , nuž, pretože sa možno ich sexuálna frekvencia trochu znížila, alebo možno pretože sa veci doma dejú asi tak často ako je Rob Schneider nominovaný na Oscara. (herec má 43 rokov, dátum narodenia: 31.10.1963 - San Francisco, California, teda nikdy, pozn. prekladateľa). Pravdou je, že veľa mužov, ktorí majú pravidelný sex so svojou partnerkou, ho tiež majú s niekým iným. Prečo? Pretože podvádzanie nie je len o sexe. Práve tak ako žena, ktorá podvádza, možno hľadá viac citu ako sa jej dostáva doma, muž často podvádza, pretože hľadá pozornosť, akej sa mu už doma neujde. Lákadlom na mystickej novej žene nie je len zistiť, ako asi vyzerá nahá, ale aj fakt, že nová žena zasype muža flirtom, zvádzaním a poznámkami, ktoré mu dajú pocit, že je hodný aj niečoho viac ako len opravovať veci v domácnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

- Aby sa dostal preč zo vzťahu: Poznám veľa mužov, ktorí jednoducho nemajú silu to ukončiť. Môžu sa o to pokúsiť, hovoriac:"Nie som šťastný", alebo použijú inú taktiku na zbavenie sa ženy. Veľa mužov má jednoducho problém ukončiť vzťahy, pretože nechcú byť vnímaní ako ten zlý, hlupák, necitlivý mamľas, ktorý skončil niečo také skvelé. A tak chodia okolo horúcej kaše na špičkách v nádeji, že ju tak znechutia, že zo vzťahu odíde sama. Nuž, a ak sa tak nestane, potom muž vie, že spáchanie hriechu vo vzťahu odradí ženu navždy. Nie je to správne, ale stáva sa to.

- Aby "zmenil pesničky": Zamyslite sa napríklad nad tým, čo nosíte vo svojom iPode. Máte obľúbené piesne, ktoré počúvate dookola, ale z času na čas máte chuť si vypočuť niečo, čo Ste už dávno nepočuli. Nepotrebujete to počuť raz mesačne alebo tak, ale aj tak oceníte zmenu. Vzťahy by mali byť ako dobré playlisty iPodov. Ste spokojný so svojou rutinou a máte svoju rutinu rád, ale je vždy pekné trochu ju pozmeniť. Čo muži skutočne vo vzťahu chcú (a čo predpokladám ženy chcú tiež), je byť schopný tešiť sa z rutiny dlhodobého vzťahu, pokiaľ sú v ňom z času na čas aj prekvapenia chutiace ako nový vzťah. Aby Ste si udržali silný vzťah, mali by Ste občas "zmeniť pesničky". To sa týka nielen spálne, ale aj ostatných vecí.

Jana Petrušková

Jana Petrušková

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Optimistka, dcéra, sestra, priateľka, kamarátka, študentka, kolegyňa, jazykárka, jazyčnica. Poháňa ju vedomie, že dobré veci sa dejú, vo svete existuje spravodlivosť a veci sa nestávajú náhodou. Každý deň stretne niečo, čo ju poteší, rada sa zasmeje na tom spolu s vami pri písaní článku ešte raz. A miluje mačiatka. Glitter Graphics Zoznam autorových rubrík:  Moja milovaná starkáMôj bežný svetMôj vzťah k mužomMoja prácaMoje tipy na voľný časMoje postrehy o spoločnostiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu