reklama

Poďme spolu loziť alebo ako sa zdravo doraziť

Poznáte to, dieťa na prázdninách, čo by ste tak preň ešte vymysleli? Čím ho zaujať? Chcelo by to niečo nápadité a samozrejme, nech sa trochu vyblázni, keď už sa vy každý večer od únavy doma ledva potácate. Bude lepšie spať, poviete si. Do uší sa mi dostalo, že na Kolibe majú čosi, čo detičky a aj dobrodružnejších rodičov privedie do rovnováhy... Laná, skoby, prilby, postroje, potom drink, jedlo, či oboje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
Obrázok blogu
(zdroj: Jana Petrušková)

Keďže dráha je na Kolibe už dlho, pre veľa detí je už okukaná. Ale tento rok otvorili novú atrakciu, prístupnú od 140 cm, nelimitujú to vekom, dole, ale ani hore, milí rodičia, mladí, či starší. Studnica trvalých zážitkov dostala na transparent výstižný názov Lanoland. Stačí mať pohodlnú obuv (lodičky, ani na nízkom opätku, sa, milé dámy, neodporúčajú) a môžete ísť po svojom okruhu. Deti majú kratší, modrý, je samozrejme o čosi jednoduchší. Jeho prelezenie trvá približne hodinu a obohacuje ho okrem iného aj kladka, kde sa vaše dieťa sťa Tarzan z rodu opíc zvezie na plošinku náprotivného stronu. Dospelí pôjdu po červenom, dlhšom okruhu. Jeho zdolanie potrvá minimálne hodinu a pol, samozrejme záležiac na zdatnosti každého zvlášť.
Za veľké pozitívum Lanolandu pokladám aj nevyhnutný individuálny prístup k zákazníkom. Personál tvoria mladí ochotní ľudia, ktorí vám pri preliezaní zo stromu na strom s prekážkami radi pomôžu. Pri lezení detí asistujú stále aj kvôli prepínaniu dvoch istiacich lán, neustále dozerajú i na to, aby istiace lano malo dieťa na správnom mieste a pri prípadnom páde si ním neublížilo. Dospelým personál asistuje na požiadanie, ale bez akýchkoľvek príplatkov, čo považujem za korektné. Kým malí lezú, veľkí robia zábery, videá, zo zeme povzbudzujú do výšky niekoľkých metrov... A ticho žasnú, najprv nad schopnosťami svojich malých, potom nad tým, že ich tam hore vôbec pustili. A deti poslúchajú, napodiv, a s očkami doširoka otvorenými pozorujú inštruktora, keď im ukazuje, ako preliezť to či ono.
Liezť hore môže ísť len zopár ľudí naraz, presnejšie, záleží to na počte prítomných inštruktorov, ktorí môžu ísť s vami, ale aj medzi loziacimi sa nájdu profesionáli alebo skúsení loziaci, ktorí asistenciu nepotrebujú. Preto by stálo za úvahu, ak ste väčšia skupina, prísť dostatočne skoro, nech stihnú liezť všetci.
V našom hlavnom meste existuje ešte jedna veľmi podobná atrakcia, ktorá sa však od tej na Kolibe odlišuje tým, že nápadne pripomína stavebnicu lego. Stĺpy sú všetky ako jeden, nad každým maličká strieška, latky rovné, obrúsené,... V ničom nepripomína autenticitu skutočných stromov, aké nájdete na Kolibe, nechráni pred horúcim slnkom a je jednoducho umelá. Lanoland poskytuje utočisko v tôni stromov a ďaleko skutočnejší zážitok. Do prírody je častokrát oveľa bližšie, než sa nazdávame. Tak hurá hore, otvorení sú do ôsmej večer okrem pondelkov. Ešte malá poznámka, cenovo veľmi prístupné pre jednotlivcov, rodiny či skupiny.

Jana Petrušková

Jana Petrušková

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Optimistka, dcéra, sestra, priateľka, kamarátka, študentka, kolegyňa, jazykárka, jazyčnica. Poháňa ju vedomie, že dobré veci sa dejú, vo svete existuje spravodlivosť a veci sa nestávajú náhodou. Každý deň stretne niečo, čo ju poteší, rada sa zasmeje na tom spolu s vami pri písaní článku ešte raz. A miluje mačiatka. Glitter Graphics Zoznam autorových rubrík:  Moja milovaná starkáMôj bežný svetMôj vzťah k mužomMoja prácaMoje tipy na voľný časMoje postrehy o spoločnostiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu