reklama

Môj ideálny počítač súčasnosti II. - duálna grafická karta + TV karta

V minulom diele som sa venoval zobrazovacej jednotke. Ako najvhodnejšie riešenie som zvolil bezrdrôtový monitor. Dnes vám priblížim moju predstavu o grafickej karte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Stroj by mal obsahovať dve grafické karty. Jednu normálnu, druhú s integrovaným TV tunerom. Najlepšie digitálnym, pre príjem digitálnej pozemnej televízie.

Duálna karta by mala obhospodarovať hrubý grafický výkon. Mala by vedieť pracovať súčastne s dvomi zobrazovacími jednotkami. Ale nie v systéme zrkadlenia, ale v systéme rozšírenej pracovnej plochy. Mala by byť schopná posielať dva nezávislé signály (z dvoch softvérov) na dve nezávislé zobrazovacie jednotky. Prvý signál na bezdrôtový monitor a druhý signál na dataprojektor.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak a teraz budeme kraľovať. Vezmem bezdrôtový monitor do ruky, pohodlne sa uvelebím v kresle a spustím softvér na prehrávanie DVD. Film pošlem do dataprojektoru a premietam si film na stenu. Filmom je rozprávka, preto vstanem a nechám decká, nech sa bavia samé. Vo vedľajšej izbe sa uvelebím v ešte pohodlnejšej pozícií na leňoške, otvorím si Firefox a prečítam si čo nového rodinného napísali priatelia blogéri.

Keď dočítam, otvorím si okno programu na zachytávanie televízneho signálu. Nastavím si nahrávanie prírodopisného filmu na harddisk. Zrazu sa mi otvorí upozornenie, že práve začína 28 diel môjho obľúbeného seriálu, preto si otvorím nové okno a v ňom nerušene sledujem televízne vysielanie. Preto potrebujem dve grafické karty, aby decká mohli kľudne dopozerať svoju rozprávku na dataprojektore a ja som súčastne mohol pozerať televíziu v reálnom čase. Fyziológia nepustí, odskočím si na záchod a po návrate, dopozerám bez straty kontinuity. Tú chvíľu na záchode až do konca filmu pozriem zo záznamu s miernym oneskorením.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Autorská poznámka: Zľahka som zmenil nadpis, pretože sa ukázalo, že moje vízie sú štandartne realizované. Týmto ďakujem za komentár zaslaný na môj e-mail. Tento e-mail ma presvedčil, že nie som sám a že nie je žiaden dôvod odsúvať moje predstavy do budúcnosti ako nerealizovateľné súčastnými prostriedkami. Komentujúci nepoužíva bezdrôtový monitor, ale tabletPC.

Nabudúce opustíme obraz a prejdeme na zvuk. Dôjde aj na audiovežu v úlohe zvukovej karty.

Martin Pilnik

Martin Pilnik

Bloger 
  • Počet článkov:  402
  •  | 
  • Páči sa:  666x

Člen SaS. Som muž, lekárnik a jedno M zo 4M. Blogér číslo 9 na blog.sme.sk od roku 2004. Zoznam autorových rubrík:  Farmácia/lekárenstvoŠkola praktického životaGeocachingPDAPočítačeInternetNenapísal by som to lepšie...

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu