reklama

Starostovia:„Kravčík je pre nás slovenský Franklin D. Roosevelt“

O Programe revitalizácie krajiny a integrovanom manažmente SR sa už toho všeličo popísalo. Ako každý projekt má svojich zástancov aj protivníkov. Starostovia väčšiny obcí zapojených v rokoch 2010 až 2012 do vládneho programu revitalizácie krajiny si želajú, aby súčasná vláda nadviazala na program a pokračovala v prevencii proti povodniam, erózii pôdy a deficitu vlahy v obdobiach sucha. Vyplýva to z prieskumu Nadácie na podporu občianskych  aktivít. Ministerstvo životného prostredia naopak o hrádzkach tvrdí, že ide o čierne stavby .Starostov a obce tým šikanuje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)
Obrázok blogu

Kravčíkov projekt sa inšpiroval tou časťou New Dealu amerického prezidenta Franklina D. RooseveltaUSA, ktorý po Veľkej hospodárskej kríze v 30. rokoch minulého storočia vytvoril v rámci obnovy suchom postihnutej americkej krajiny viac ako 3 milióny pracovných príležitostí pre mladých ľudí vo veku 18-24 rokov.


Starostovia tvrdia, že Kravčík nie je blázon. Naopak často hovoria: „Kravčík je pre nás slovenský Franklin D. Roosevelt!" Chcú stavať hrádzky, lebo sú presvedčení, že peniaze majú ísť hlavne do prevencie pred povodňami a nielen do odstraňovania následkov škôd po ničivých povodniach. To stojí oveľa viac peňazí, ale hlavne psychická trauma obyvateľov zatopených a povodňami znehodnotených domov je nevyčísliteľná. Aj z tohto dôvodu sa rozhodli mnohí starostovia na Slovensku nominovať Michala Kravčíka a Program revitalizácie a integrovaného manažmentu povodí SR na Energy Globe Award, ktorý je širokou celosvetovou platformou pre otázky trvalo udržateľného rozvoja. Porota vyhodnocovala 1051 nominácií z viac ako 100 krajín. Za Slovensko vybrala ako držiteľa ceny práve tento projekt. V minulosti získal Michal Kravčík medzinárodné ocenenia viackrát, napríklad 6. marca 2012 v talianskom Trevisemu mu udelili Medzinárodnú cenu vodnej civilizácie Renza Frazina.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Program revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu SR má v obciach veľmi priaznivú odozvu u tých, ktorým pomohol, teda hlavne obciam a nezamestnaným. Pri nedávnom stretnutí mi starostovia prízvukovali: „Kravčík je pre nás slovenský Franklin D. Roosevelt!"

Vláda SR by mala nadviazať na výzvu starostov pokračovať v Program revitalizácie krajiny a integrovanom manažmente SR. Vytvorila by tak zmysluplné pracovné miesta pre dlhodobo nezamestnaných a zároveň by zrevitalizovala slovenskú krajinu, ktorá sa dokáže za niekoľko minút zmeniť na nekontrovateľnú búrlivú a ľudí ohrozujúcu nebezpečnú rieku.

http://vybrali.sme.sk/c/StarostoviaKravcik-je-pre-nas-slovensky-Franklin-D-Roosevelt

Zita Pleštinská

Zita Pleštinská

Bloger 
  • Počet článkov:  162
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Poslankyňa Európskeho parlamentu v období 2004-2009 Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu